Dataplace neemt Datacenter Brabant over

Dataplace, een Nederlandse carrier neutrale en regionale datacenter exploitant, heeft onlangs Datacenter Brabant overgenomen. Met deze overname versterkt Dataplace haar positie in de regionale datacentermarkt en geeft met deze vierde datacenterlocatie invulling aan de groeiende behoefte naar hoogwaardige datacentercapaciteit in Nederland.

Datacenter Brabant vervult een belangrijke regionale rol als het gaat om datacenterdienstverlening in Brabant en het zuidelijk gebied van Nederland. De locatie, in combinatie met het carrier neutrale beleid en de verschillende ISO certificeringen waarover Datacenter Brabant reeds beschikt, maakt dit datacenter tot de ideale aanvulling op het huidige datacenterportfolio van Dataplace. Het datacenter biedt naast vele regionale klanten tevens onderdak aan de diverse Cloud oplossingen van SLTN Inter Access.

Datacenter Brabant was onderdeel van de strategische samenwerking tussen SLTN Inter Access en ICTroom. Het datacenter is in 2011 ontworpen en gebouwd door ICTroom, die sindsdien tevens verantwoordelijk was voor de operationele beschikbaarheid en inmiddels kan terugkijken op een track record van 100 procent uptime. DCB is hiermee het meest betrouwbare datacenter van de regio gebleken en is uitgegroeid tot een belangrijk regionaal multi-tenant datacenter, aldus Sander Nieuwmeijer, Founding Partner van ICTroom.

Gerben van der Veen, Managing Director van Dataplace: “Datacenter Brabant is voor ons een geweldige aanvulling op het huidige portfolio. Met deze uitbreiding stellen wij onze klanten in staat om via een geografisch verspreid integraal netwerk van regionale TIERIII datacenters hun ICT apparatuur veilig huisvesten. Om het datacenter volledig aan te laten sluiten bij de operationele processen van Dataplace zullen wij binnenkort nog een aantal aanvullende certificeringstrajecten starten, de capaciteit en beschikbaarheid van het datacenter nog verder verhogen en onze portal systemen gaan integreren.

“Om DCB voldoende in de gelegenheid te stellen zich verder te ontwikkelen was de keuze voor SLTN en ICTroom om DCB te laten integreren in de Dataplace organisatie dan ook een logische. Dataplace heeft, als onderdeel van de Eurofiber Groep, met een sterke positie binnen het aanbod van regionale datacenter capaciteit in Nederland als geen andere de mogelijkheid om de groei van DCB verder vorm te geven” aldus Eugene Tuijnman, CEO van SLTN.

www.dataplace.eu