[MWC] SAP verandert prijsmodel ten behoeve van DevOps

SAP heeft tijdens de Mobile World Congress 2018 een nieuw prijsmodel op basis van betaling naar gebruik aangekondigd voor de SAP Cloud Platform. Het gaat volgens de Duitse grootmacht om een flexibilisering waardoor de gebruiksdrempel voor de PaaS-dienst die is gebaseerd op de Cloud Foundry Foundation.

DevOps

Tot nu toe werden de diensten die onder het platform vallen aangeboden in de vorm van abonnementen. Ontwikkelaars die een dienst willen, moeten deze van tevoren huren voor een bepaalde tijd. Bij de nieuwe aanpak krijgen ontwikkelaars de mogelijkheid om krediet te kopen die ze te allen tijde kunnen inzetten om een dienst af te nemen. Ze betalen dus naar feitelijk gebruik. Dat komt volgens Bertram Schulte , CTO van SAP, de flexibiliteit van de DevOps binnen bedrijven enorm ten goede. Het gebruik van de SAP Cloud Platform is veel beter in te schatten en maakt de handen voor ontwikkelaars vrij om meer te experimenteren.

Ook zal SAP zijn eigen best practices gaan delen op het gebied van DevOps, zo zegt Dan Lahl, Vice President of Product Marketing van SAP tegenover Devops.com. Traditionele ICT-organisaties zouden volgens SAP hard bezig zijn om DevOps-processen in te voeren omdat deze sneller tot proof-of-concepts leiden die getoond kunnen worden aan de bedrijfsleiding. Dat zorgt voor kortere lijntjes tussen ICT-afdelingen en het bestuur.