EvoSwitch breidt AMS1-campus uit met nieuw datacenter

Colocatie-provider EvoSwitch gaat een nieuw energie-efficiënt datacenter bouwen in Amsterdam. Deze komt te staan naast de bestaande gebouwen van EvoSwitch op het AMS1 datacentercampus van het bedrijf.

De bouw van het nieuwe datacenter betreft de eerste fase binnen een expansie van EvoSwitch. De roadmap voorziet in een uitbreiding van de capaciteit in de komende jaren naar 30 MVA. Er wordt in totaal 6.000 vierkante meter colocatie oppervlak aan de campus toegevoegd, met een beschikbare capaciteit van 7,5 MW bovenop de bestaande 15 MW.

PUE

Het zelfontwikkelde en modulair uitgevoerde technische datacenterontwerp wordt gekenmerkt door 2N elektrische redundantie en ‘Indirect Adiabatic Free Cooling’ met afgescheiden warme en koude gangen. De PUE-waarde komt rond 1.2 te liggen. Het datacenter design van EvoSwitch kent verschillende ‘future-proof’ voorzieningen zoals colocatie racks en private cages met 2N redundantie in de koeling-infrastructuur; directe toegang tot grote Internet Exchanges; een groeiende hoeveelheid managed services waaronder cloud-interconnectiviteit; het gebruik van 100 procent duurzame energie; 24/7 engineering personeel on-site; en 99,999 procent uptimegaranties.

Oplevering

Het nieuwe datacenter wordt volledig gescheiden gebouwd van de huidige datacenters op het EvoSwitch AMS1 campus terrein. Het nieuwe AMS1 datacenter (AMS1 campus hal 7, waarbij hal 8 en 9 gepland staan voor volgende ontwikkelfases) zal met de bestaande datacenters verbonden worden via een corridor. De ontwikkeling van het nieuwe datacenter op het bestaande campusterrein zorgt er volgens EvoSwitch voor dat klanten vanaf dag-1 gebruik kunnen maken van reeds aanwezige ‘enterprise-level’ datacenter infrastructuur en een uitgebreide hoeveelheid netwerkverbindingen.

EvoSwitch verwacht dat het nieuwe datacenter in Amsterdam medio eerste kwartaal 2019 operationeel zal zijn.