Copaco levert Data Center in a Box op Lenovo-hardware

Distributeur Copaco heeft zijn portfolio uitgebreid met de hyperconverged-oplossingen van Scale Computing. Scale Computing biedt hyperconverged voor storage, servers en virtualisatie voor het MKB en gedistribueerde organisaties. De oplossingen worden geleverd op de hardware van Lenovo, aangezien beide partijen een samenwerking hebben met deze fabrikant.

Data center in a box

Scale Computing levert wat het bedrijf een ‘data center in a box’ noemt. Dat is een applicatie waarin servers, storage en virtualisatie worden gecombineerd voor hoge beschikbaarheid. “Onze partners zijn bezig met de transitie van traditionele infrastructuur naar de technologieën van nu, zoals hyperconverged- en cloud-oplossingen”, zegt Sacha Wingers, Business Director Enterprise Solutions bij Copaco. “Scale Computing past dan ook uitstekend binnen de visie van Copaco en is een welkome versterking van ons huidige portfolio. De combinatie van Lenovo en Scale Computing biedt Copaco en haar partners de mogelijkheid om met een ‘data center in a box’ het MKB en gedistribueerde organisaties een flexibele en schaalbaar oplossing aan te bieden, waardoor ook zij klaar zijn voor de toekomst.”

“Copaco biedt een uitgebreid portfolio van IT-oplossingen aan, dat aansluit op de wensen van de markt en we zijn dan ook trots dat Scale Computing daar vanaf vandaag een onderdeel van is”, aldus Johan Pellicaan, Managing Director en VP EMEA bij Scale Computing. “Copaco levert toegevoegde waarde op verschillende vlakken en door het aanbieden van de Scale HC3-systemen worden nieuwe kansen voor beide partijen gecreëerd. Copaco zal ook onderdeel worden van de ‘Scale Partner Community’ en we kijken er dan ook naar uit om samen met Copaco de hyperconverged markt verder uit te breiden.”

Voor Lenovo geldt de deal als een stap om zijn speelveld op het gebied van datacenter-apparatuur te verbreden, iets dat begon met de overname van de x86-servers van IBM. Vorig jaar richtte het bedrijf al de Data Center Group op in de Benelux, onder leiding van Tom Sluys, waarmee de leverancier de onderdelen van storage, networking en hyperconverged stroomlijnden tot één entiteit.