Rittal brengt webtool voor planning Edge datacenter

Rittal heeft een webtool ontwikkeld waarmee beheerders hun edge datacenter kunnen plannen. Dat ondersteunt hen in het dichterbij brengen van de dataverwerking naar de bron waar deze wordt aangemaakt, wat de efficiency volgens de Duitse leverancier ten goede komt.

Edge Data Center Configurator

Door de opkomst van Internet of Things (IoT) moeten exponentieel grotere hoeveelheden data in realtime worden verwerkt. Een voorbeeld daarvan is het vooral in Duitsland populaire Industrie 4.0, oftewel slimme en geïntegreerde fabriekssystemen. Om de latency terug te dringen, worden edge datacenters steeds populairder. Deze specialistische kleine datacenters staan fysiek zo dicht mogelijk bij de ‘things’ en verwerken de data die worden gegenereerd zodat deze direct kan worden aangewend door de IoT-systemen zelf.
De Edge Data Center Configurator is een online tool die op basis van ingevoerde wensen de meest geschikte edge setup genereert. De tool werkt in een bandbreedte van twee tot acht racks, met een vermogen van 3 tot 30 kW. In de analyse worden rackconfiguratie, klimaatcontrole, energie en veiligheidseisen meegenomen. Na invoer toont de Configurator een 3D-visualisatie van de voorgestelde configuratie.

De tool heeft toegang tot het portfolio van Rittal. Voor koeling toont het bijvoorbeeld de LCU DX of LCP DX waterkoelingsoplossingen, evenals de verschillende PDU’s voor stroomdistributie. Ook facilitaire zaken als toegangscontrole en veiligheidsoplossingen als de CMC III en branddetectie kunnen worden ingesteld in de tool. Na invoer toont de tool directe links naar de online bestelsite van Rittal zodat de benodigde oplossingen meteen kunnen worden aangeschaft indien gewenst.

De Edge Datacenter Configurator is hier te vinden.