Rubrik neemt backupspecialist voor NoSQL over

Cloud-datamangementleverancier Rubrik heeft Datos IO overgenomen. Datos IO specialiseert zich in backup en recovery van NoSQL-databases en big-databestandssystemen.

Rubrik en Datos IO bouwen allebei aan hetzelfde controlepaneel voor automatisering, organisatie en beveiliging van data. Door de twee aanvullende productportfolio’s nu samen te brengen wil Rubrik de positie van zijn cloudplatform voor organisatie van applicatiedata in datacentra en de publieke cloud verstevigen.

Recover X

Het hoofdproduct van Datos IO, Recover X, biedt holistische databeheer voor cloudapplicaties die zijn gebaseerd op NoSQL als MongoDB, Cassandra, Couchbase, en Amazon DynamoDB. Het ondersteunt ook grote bestandssystemen als Cloudera en Hortonworks. Datos IO bezit naar eigen zeggen 22 patenten op fundamentele innovatie in applicatiebewust datamanagement voor zakelijke backup en recovery, test/dev refresh, in-place analytics en cloudmobility. Het bedrijf richt zich vooral op grote bedrijven en heeft klanten in de Fortune 100 die het inzetten voor Internet of Things, kunstmatige intelligentie en machine learning, realtime analytics, beveiliging van eCommerce en mobile analytics.

“Nu enterprises overgaan op NoSQL cloud databases om hun initiatieven op het gebied van digitale transformatie en kunstmatige intelligentie te ondersteunen, wordt de behoefte om applicaties en data te herstellen enorm belangrijk. We zijn blij dat Datos IO zich bij de Rubrik-familie voegt, om nog sneller te innoveren op het gebied van managen en herstellen van de moderne applicatiestack”, zegt Bipul Sinha, mede-oprichter en CEO bij Rubrik.
“We begonnen Datos IO vanuit het idee een datamanagementplatform te bouwen voor cloud-native databronnen. Elasticiteit, organisatie en datamobiliteit zijn daardoor verzekerd”, zegt Tarun Thakur, medeoprichter en CEO bij Datos IO. “Datos IO zorgt voor backup en recovery van cloud-native applicaties en databases. Rubrik en Datos IO denken hetzelfde over cloud-datamanagement en willen klanten helpen bij hun digitale transformatie.”
Thakur blijft aan de leiding van Datos IO, onder de nieuwe naam Rubrik Datos IO. Thakur valt direct onder Bipul Sinha.