The Green Bay start bouw groen datacenter in Q2 2018

The Green Bay verwacht dat een nieuw groen datacenter in Zeeland in mei 2019 geopend gaat worden. Het bedrijf begint de daadwerkelijke bouw in het tweede kwartaal van dit jaar.

The Green Bay, bestaande uit Gerrit Godwaldt (CEO en CTO), Edwin de Groote (CFO), Jorrit Willems (Director Procurement) en Gerben Ouwens (CCO), ontwikkelt naar eigen zeggen in het Sloegebied in de gemeente Borsele het grootste groene datacenter van Nederland. Het wordt ook één van de duurzaamste datacenters ter wereld.

Groen datacenter

Door met zeewater te koelen moet de faciliteit een PUE-waarde halen die onder 1.1 ligt. Eventuele restwarmte wordt gedeeld met verschillende andere partijen in het Sloegebied. De energie wordt geleverd door de Zeeuwse windmolenparken, zonneparken en de te ontwikkelen windparken voor de kust.

The Green Bay biedt daarnaast redundante directe verbindingen met TenneT voor een ononderbroken stroomvoorziening. Door de betrouwbaarheid van de redundante energievoorziening heeft The Green Bay geen vervuilende dieselgeneratoren nodig als noodstroomvoorziening, maar gebruikt het een battery back-up. Deze voorziening wordt gedeeld met de energieleverancier die de battery back-up inzet om het energienetwerk te balanceren.

Capaciteit

Voor de connectiviteit legt The Green Bay een dubbele DDM-ring aan, een van Delta en een van KPN. Die wordt afgemaakt met vijf connecties in Amsterdam.

“De bouwvergunning is aangevraagd, en de verwachting is dat deze in april wordt afgegeven”, zegt Gerben Ouwens, de CCO van The Green Bay. “Het ontwerp van het gebouw is helemaal afgerond, en we moeten alleen de fit-out nog detailleren.”

The Green Bay wordt een datacenter met een oppervlakte van 30.000 vierkante meter met een capaciteit van 30MW dat ruimte biedt aan 4.800 racks. Bij de bouw zijn Ingenieursbureau Royal Haskoning / DHV, Bouwbedrijf ASK Romein, Delta (netwerk), Huawei (DC=apparatuur) en NIBC als financieel adviseur betrokken.

Meer informatie is te vinden op www.thegreenbay.com