Megaport brengt cloudrouterdienst voor makkelijke PoP-setup

Megaport heeft de Megaport Cloud Router geïntroduceerd, een dienst waarmee gebruikers met virtuele routers laag-3-verbindingen kunnen opzetten. Daarvoor is volgens de Network-as-a-Service-leverancier geen fysieke infrastructuur nodig.

Point of Presence

Volgens de leverancier minimaliseert de MCR administratieve en operationele taken, waardoor bedrijven eenvoudiger op clouddiensten aan kunnen sluiten, het bereik van hun diensten via Points of Presence (PoP’s) kunnen vergroten en wereldwijd met andere partijen binnen hun ecosysteem verkeer uit kunnen wisselen. De MCR maakt cloud-naar-cloud-verbindingen mogelijk. Dit betekent dat klanten applicaties en data tussen omgevingen van Cloud Service Providers (CSP’s) kunnen verplaatsen om een voor hen optimale cloudoplossing te behalen en zowel een hybride als multi-cloud infrastructuur te ondersteunen, zo belooft Megaport.

Netwerkeigenaars en serviceproviders kunnen wereldwijd virtuele PoP’s opzetten om interconnectie en peering te realiseren met andere partijen binnen hun ecosysteem. Klanten kunnen wereldwijd virtuele routers binnen routing gebieden creëren waarmee ze een globaal bereik en lokale routing beslissingen kunnen ondersteunen.

Laag 3

De virtuele routers van MCR nemen volgens Megaport de noodzaak weg om zowel publieke IP-adressen als een AS af te nemen en verminderen administratieve en operationele taken die komen kijken bij het beheren van een laag 3-netwerk. MCR is volledig geïntegreerd in Megaport’s Software Defined Network (SDN)-platform en staat een eenvoudige configuratie toe van laag 3-connectiviteit naar service providers en locaties binnen het Megaport ecosysteem via de Megaportal.

“Voor een NaaS-bedrijf als Megaport is het noodzakelijk dat wij voortdurend met innoverende oplossingen komen om de complexiteit in het aankoopproces van netwerkverbindingen weg te nemen,” zegt Vincent English, Chief Executive Officer bij Megaport. “Wij hebben ons verder ontwikkeld door onze SDN-oplossingen uit te breiden naar laag 3 IP routing zodat een breder klantenbestand met verschillende technische capaciteiten en organisatorische wensen ondersteund wordt. Met Megaport Cloud Router is uitgebreide kennis van laag 3-vaardigheden niet nodig om voordeel te halen uit IP routing functionaliteiten. Cloud naar cloud connectiviteit, een van de nieuwe use cases die MCR mogelijk maakt, biedt sterke mogelijkheden voor ondernemingen die zich richten op de volgende generatie multi-cloud en hybride cloud oplossingen. Onze klanten zijn daarnaast niet meer gebonden aan de beperkingen van hun fysieke netwerk en kunnen snel virtuele PoP’s bereiken voor unieke peering- en interconnectie-mogelijkheden. We zijn vastberaden om voortdurend nieuwe services te ontwikkelen die nieuwe markten aanboren en de volgende generatie in cloud- en netwerkgroei mogelijk maken.”