Claranet-dochter neemt notarisspecialist over en lanceert notarissuite

Clouddienstverlener en juridisch specialist Rely heeft de activiteiten van NetWyse overgenomen, het automatiseringsbedrijf van Netwerk Notarissen. Het is een verdere verdieping van het partnerschap tussen Claranet Benelux, waar Rely onderdeel van uitmaakt, en Netwerk Notarissen. Tegelijkertijd introduceert Rely een nieuwe notarissuite.

Partnerschap en Suite

Rely neemt zowel de activiteiten als de medewerkers van NetWyse over. De samenvoeging moet leiden tot meer gespecialiseerde dienstverlening, terwijl klanten hun eigen contactpersonen behouden. Daarnaast kunnen aanvullende diensten en producten aangeboden worden. De komende jaren is Rely de exclusieve IT-partner voor de ontwikkeling van nieuwe IT-toepassingen waarmee Netwerk Notarissen haar marktpositie wil versterken.

Daarnaast introduceert Rely de NotarisSuite, een online werkplek voor het notariaat. Het beveiligde portaal is modulair op te bouwen en bevat alleen de applicaties die gekozen zijn door het notariskantoor. Dit zijn aan de standaard kantoorapplicaties zoals Microsoft Office met daarin Word, Excel, PowerPoint en Skype for Business, aangevuld met de branche specifieke applicaties van Van Brug, Dirict, Quantaris óf Devoon.

GDPR

Optioneel zijn diensten toegevoegd zoals Voip, Managed Wifi, scannen, archiveren, etc. De NotarisSuite is het resultaat van een stabiele technisch hoogstaande omgeving in combinatie met een praktische invulling van de werkplek op basis van de jarenlange ervaring én kennis van eisen, wensen en behoeften op het gebied van IT bij het notariaat. Bovendien is de NotarisSuite volledig ISO 27001-gecertificeerd én in lijn met Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR), de nieuwe databeschermingswetgeving die in mei 2018 van kracht wordt.