BT verbindt eigen netwerk met IBM Cloud

Een nieuwe dienst biedt direct toegang tot de IBM Cloud via het netwerk van BT. BT Cloud Connect Direct for IBM is een beveiligd netwerk voor het ontwikkelen en implementeren van bedrijfskritische applicaties in de cloud van IBM.

Met Cloud Connect Direct for IBM beschikken BT’s klanten over een eigen verbinding met de clouddienst van IBM. Deze biedt toegang tot diensten als computing, netwerk- en opslaginfrastructuur en andere mogelijkheden als kunstmatige intelligentie, Blockchain, Internet of Things (IoT), data en analytics. Deze rechtstreekse verbinding moet betere prestaties, beveiliging en beschikbaarheid bieden ten opzichte van een verbinding via het open internet.

Wereldwijd

Cloud Connect Direct for IBM wordt aan datacenters van IBM in het Verenigd Koninkrijk geleverd via IBM Cloud Direct Link, een netwerkservice die is ontwikkeld voor gegevensoverdracht tussen privé-infrastructuren en de openbare cloud. Dit wordt in de komende maanden gevolgd door directe connectiviteit met IBM Cloud-datacenters in Europa, de Verenigde Staten, Australië en Azië, waarbij de prestaties en compliancy voor klanten in die gebieden volgens de leverancier worden geoptimaliseerd. Cloud Connect Direct for IBM wordt beheerd en ondersteund via één enkele servicedesk van BT.

Directe cloudverbinding

“Cloud Connect Direct for IBM is ontwikkeld om bedrijven te helpen optimaal gebruik te maken van de hoogwaardige digitale diensten die via IBM Cloud worden aangeboden,” zegt Keith Langridge, vice president of network services bij BT. “Bedrijven die IBM Cloud-services gebruiken kunnen nu profiteren van verbeterde prestaties, beveiliging en betrouwbaarheid, en een geweldige digitale ervaring bieden aan hun klanten en medewerkers.”

Cloud Connect Direct for IBM is vanaf vandaag beschikbaar voor klanten. Het is de nieuwste toevoeging aan het ‘Cloud of Clouds’-aanbod van BT.