Legrand start gezamenlijk datacenterteam met Minkels en Raritan

Minkels, Raritan en Legrand zetten een gezamenlijke team op voor datacenterproducten in Nederland en België. De nieuwe eenheid voert de naam Legrand Data Center Solutions en wordt geleid door Christaan van Terheijden, de CEO van Minkels.

De producten van de drie Legrand-onderdelen zijn al geruime tijd geïntegreerd, maar met Legrand Data Center Solutions ontstaat één aanspreekpunt en een afgestemd portfolio, zo kondigt het moederbedrijf aan.

“Om de klant nog gerichter en efficiënter van dienst te kunnen zijn, is besloten de samenwerking tussen de eerdergenoemde teams te intensiveren”, zo licht Van Terheijden toe. “Dit heeft per land geleid tot de samenstelling van een specialistisch team onder de naam ‘Legrand Data Center Solutions’. Samen vertegenwoordigen deze teams het complete datacenterportfolio in de Benelux.

“Bij complexe projecten is de steun van een goed geïnformeerde, betrouwbare partner essentieel. Het Legrand Data Center Solutions-team biedt een breed scala aan duurzame en innovatieve datacenteroplossingen, ontworpen door specialisten. Zowel voor de infrastructuur – met oplossingen voor racks, containment, koeling en PDU’s – als ook UPS’en, netwerkbekabeling en kabelmanagement.”