Eindhoven krijgt eerste ‘ondergedompeld’ datacenter

Het eerste Nederlandse datacenter waar de Immersed Computing technologie van Asperitas zal worden aangewend komt op naam van EcoRacks Eindhoven. Voor klanten in het high-density cloudsegment komt in eerste instantie een omgeving van 300kW.

Immersed Computing

Sinds 2014 is er door Asperitas ontwikkeld aan het systeem. De eerste oplossing op basis van deze technologie, de AIC24, is in maart gelanceerd tijdens het internationale Cloud Expo Europe-evenement in Londen. Immersed Computing maakt gebruik van vloeistof en natuurlijke convectie voor het koelen van systemen in datacenters. Daarmee kan het benodigde aantal koelinstallaties volgens de leverancier sterk worden teruggedrongen. Asperitas meent dat in totaal een footprintreductie van 50% mogelijk is. Daarnaast kan er binnen een beperkte ruimte een hoge dichtheid aan IT worden gefaciliteerd.

EcoRacks bouwt een nieuwe hal om optimaal van de techniek te kunnen profiteren. Vanaf eind 2017 zal er gebruik worden gemaakt van de nieuwe datahal en de Immersed Computing-systemen.