Edge computing belangrijk thema voor DCD>Zettastructure

Het event DCD>Zettastructure op 7 en 8 november in Londen besteedt veel aandacht aan digitale transformatie aan de randen van het netwerk. Regionale infrastructuren gaan door edge computing een grotere rol spelen in het digitale landschap.

Zo zal een panel van technologische leiders met Schneider Electric, BT, Fujitsu, ARM en EdgeConnex dieper ingaan op hoe Europese datacenters zich verder ontwikkelen ten behoeve van IoT en Mobility. De panelleden discussiëren over hoe edge-infrastructuur ontwikkelt in Europa en wat het betekend voor regionale datacenters en de cloudinfrastructuur.

Behoefte edge computing dringender

“Van industriële IoT, slimme steden, streaming en interactieve content tot robotica en zelfrijdende auto’s, gecentraliseerde hyperscale datacenters worden steeds groter, terwijl edge datacenters juist kleiner en modulair zijn en gericht zijn op interactie”, zegt Peter Judge, hoofdredacteur van DCD en de moderator van het panel op 7 november.

“De behoefte aan data wordt steeds dringender nu we steeds meer aangesloten gebruikers hebben en meer applicaties, waaronder IoT-applicaties”, voegt Mike Hughes, Zone President UK & Ireland van Schneider Electric en panellid, eraan toe. “Problemen met bandbreedte en latency op het netwerk zijn een driver voor oplossingen op de lokale rand van het netwerk, buiten het gecentraliseerde datacenter om en dichter bij de verwerkingslocatie.”

Apparaten voor datatransmissie en –verwerking moeten slim genoeg zijn om de gegevens bij elkaar te zoeken en in realtime resultaten te genereren. Daarin speelt kunstmatige intelligentie een steeds grotere rol. DCD>Zettastructure wordt afgetrapt door een demonstratie van het IoT-platform van IBM met platformleverancier Vapor IO over hoe kunstmatige intelligentie realtime dataverwerking mogelijk maakt op de edge. Ook zullen experts van onder andere verschillende financiële instellingen, Facebook, Switch, Data4, IBM, Google, Apple, Microsoft en LinkedIn aanwezig zijn. Namens Sellair zijn uitgever/eigenaar Eric Luteijn en redacteur Michiel van Blommestein aanwezig.