Het Datacenter & Cloud Dossier 2017 verkent de grenzen van de cloud

Sellair heeft het Datacenter & Cloud Dossier 2017 uitgegeven. Het 116 pagina tellende boekwerk biedt net als de voorgaande twee edities een overzicht van de Nederlandse datacentermarkt. Met achtergronden, interviews en overzichtslijsten van de belangrijkste partijen.

Het is de derde keer dat Sellair, de uitgever van ChannelConnect, het dossier uitbrengt. Een belangrijk thema dit jaar blijkt dat de grenzen van cloud computing erg in beweging zijn. Technisch, want trends als containerisatie, li-ionaccu’s en verbeterde connectiviteit zorgen voor een veranderend speelveld. Maar ook juridisch verandert er veel. Bijvoorbeeld door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR) die afgelopen zomer is ingegaan en vanaf komend jaar bindend wordt voor alle EU-lidstaten. Ook Brexit zorgt voor veel speculatie onder leveranciers van datacenterdiensten en hun klanten.

Verder uitgebreid aandacht voor het Datacentersummit dat Sellair in de zomer heeft georganiseerd, een levendige rondetafeldiscussie tussen vertegenwoordigers van verschillende marktpartijen.

Abonnees van ChannelConnect kunnen het dossier binnenkort in de brievenbus verwachten. Het dossier is vanaf vandaag ook online te lezen.