Waarom schaalbaarheid in datacenters verder gaat dan een check in the box

Ik durf bijna te beweren dat schaalbaarheid het meest gebruikte woord is in de IT. Daardoor lijkt het geen kritisch begrip meer, maar een standaard eigenschap die voor ieder IT-product of dienst wordt geclaimd. Een check in the box dus. Toch is het als je naar datacenters kijkt een bedrijfskritisch en veelzijdig begrip. Om te beoordelen of je datacenter voldoende flexibel en toekomstbestendig is, zou je de volgende vier gebieden van schaalbaarheid moeten evalueren:

 • Functionele schaalbaarheid

  Ben je in staat jouw omgeving met minimale verstoring te migreren naar hogere snelheden en nieuwe technologieën?

 • Geografische schaalbaarheid

  Hoe eenvoudig is het om van een gecentraliseerde datacenterstructuur naar een structuur te gaan die het mogelijk maakt om daar waar nodig applicaties en capaciteit toe te voegen?

 • Schaalbaarheid van de capaciteit

  Kun je eenvoudig capaciteit bijschakelen om tegemoet te komen aan de snel stijgende behoeften aan bandbreedte en latency?

 • Schaalbaarheid op actualiteit

  Als er een nieuwe generatie of versie van een component wordt uitgebracht of als standaarden zich ontwikkelen: kun je je hier makkelijk op aanpassen of moet je in deze situaties ook de basiscomponenten van je infrastructuur vervangen?

Om een vinkje te kunnen zetten bij al deze gebieden is een goede strategie onmisbaar. Daarmee leg je een stevig fundament. Idealiter worden hierin eisen voor je datacenter geformuleerd waar tenminste een modulair ontwerp, pre-term connectiviteit, fiber management en ondersteuning voor high-density deployment deel van uitmaken.

Nieuwe inzichten en trends

Meer weten over hoe u uw datacenter zo inricht dat het iedere toekomstige uitdaging aan kan? Kom dan op 21 september naar het gratis middagseminar ‘Everyone Communicates’. Hier inspireren verschillende experts u met inzichten en trends op het gebied van onder meer draadloze netwerken, datacenters en intelligente gebouwen.

Jan Honig
Bij CommScope als Director Benelux verantwoordelijk voor de Enterprise divisie
Email: jan.honig@commscope.com
Tel: +31 6 10212460