SCOS organiseert training in netwerkanalyse Wireshark

SCOS Software organiseert van 23 tot en met 27 Oktober 2017 een nieuwe Wireshark Training. Dat doet het bedrijf als Wireshark University Partner. Wireshark is een populaire tool voor netwerkanalyse met meer dan 500.000 downloads per maand. Deze training is gebaseerd op de meest recente Wireshark versie, V2.

SCOS Software is de enige officiële Wireshark Authorized Training Center die in Europa deze training verzorgt. Dat doet SCOS samen met de Wireshark University van Laura Chappell. De training zal worden gegeven in Hoofddorp door een Certified Trainer van de Wireshark University USA.

Training in netwerkanalyse

In de training wordt ingegaan op het efficiënt gebruiken van Wireshark en de packet-level TCP/IP-communicatie door het bestuderen van zowel het correct als verkeerd gedrag van netwerken. Een groot gedeelte van de training zal diep ingaan op de mogelijkheden van Wireshark. Verder zal het beoordelen van zowel normaal als abnormale communicatiepatronen van de TCP/IP-toepassing. De meest gangbare applicaties worden bestudeerd, zoals DHCP, DNS, FTP, Telnet, HTTP, POP en SMTP. De nadruk gedurende de training ligt sterk op praktische lab-oefeningen en casestudies. Hiermee wordt kennis opgedaan die direct na de training gebruikt kan worden.

SCOS-trainers zijn Certified Wireshark University Trainers, lid van FBI InfraGard, het Computer Security Institute, het IEEE en het Cyber Warfare Forum Initiative. Ze spreken regelmatig op regionale, nationale en internationale evenementen op het gebied van netwerken en beveiliging.

Meer informatie op www.scos.training