Cloud Connector Tintri ondersteunt AWS en Cloud Object Storage

Tintri heeft ondersteuning toegevoegd van Amazon Web Services en IBM Cloud Object Storage aan zijn enterprise cloud-platform. Tintri Cloud Connector biedt organisaties de mogelijkheid om hun enterprise cloud te integreren met hun cloud-omgeving in AWS en IBM. Op deze manier kunnen zij hybride cloud-diensten ontwikkelen op basis van enterprise cloud en public cloud.

Tintri introduceert daarnaast diverse verbeteringen binnen zijn platform. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld een machine learning engine inzetten om voorspellende analyses voor ICT- en storage-componenten uit te voeren. De schaalomvang van hun enterprise cloud kunnen ze opvoeren tot 480.000 virtual machines en 40 PB aan primaire opslagcapaciteit. Daarnaast kunnen gebruikers de live migratie van applicaties tussen storage arrays 10 tot 30 keer versnellen en uitgebreide ondersteuning bieden voor infrastructure-as-a-service (IaaS) met multi-tenantfunctionaliteit en vaste quota’s. De enterprise cloud van Tintri biedt autonome diensten, de mogelijkheid van capaciteitsuitbreidingen, automatisering en functionaliteit voor het creëren van een pool van ICT-bronnen.

Tintri Cloud Connector

Organisaties kunnen met Tintri Cloud Connector bijvoorbeeld AWS gebruiken voor het archiveren en beschermen van bedrijfskritische data en disaster recovery voor bedrijfskritische applicaties. Deze kunnen ze met een muisklik herstellen naar hun enterprise cloud. Tintri Cloud Connector maakt gebruik van de Tintri CONNECT-architectuur om de opslag te abstraheren op het niveau van containers en virtuele machines. Dit zorgt voor snelle hersteltijden en optimale flexibiliteit.

“Uit onze eerste analyse blijkt dat bij organisaties die de enterprise cloud van Tintri in combinatie met Tintri Cloud Connector inzetten, de beheerkosten tot wel 72% lager uitvallen dan bij traditionele, LUN-gebaseerde storage arrays met ingebouwde cloud connector-software of vergelijkbare software van andere leveranciers”, zegt Aviv Kaufmann, senior economic validation analyst bij ESG. “Tintri Cloud Connector maakt dit mogelijk door data voor elke VM efficiënt van en naar AWS of IBM Cloud Object Storage te verplaatsen. Hiertoe biedt het ingebouwde mogelijkheden voor compressie, deduplicatie en detectie van gevirtualiseerde en cloud-workloads zonder menselijke tussenkomst. De technologie van Tintri stelt bedrijven in staat om de kosten van cloud-opslag en de gegevensoverdracht oplopend tot 80% terug te dringen en te profiteren van een tot vier keer lagere RPO/RTO.”

“De laatste jaren hebben we nauw samengewerkt met Tintri en wij delen het doel om klanten te voorzien van oplossingen gericht op de voordelen die de cloud biedt,” aldus Mike Clayville, vice president of Worldwide Commercial Sales & Business Development, bij Amazon Web Services. “We vinden het geweldig dat onze gezamenlijke klanten de enterprise cloud van Tintri kunnen inzetten voor applicaties op locatie en tegelijkertijd een beroep kunnen doen op AWS voor het beschermen, archiveren en herstellen van deze applicaties.

Analysemogelijkheden voor ICT-omgevingen

Tintri Analytics, dat wordt ondersteund door Apache Spark, Elasticsearch en algoritmes voor machineleren, maakt gebruik van de real-time data op container- en VM-niveau, die automatisch door Tintri wordt verzameld ter ondersteuning van voorspellende analyses en planningsfuncties. De analytics engine kan tot drie jaar aan historische data via miljoenen VM’s verzamelen en analyseren en past algoritmes toe om de capaciteitsbehoeften tot 18 maanden in de toekomst te voorspellen.

De nieuwe versie van Tintri Analytics breidt de voorspellende analysemogelijkheden voor opslagcomponenten uit met analyses van ICT-componenten om een integraal overzicht van de infrastructuur te bieden. De oplossing brengt ICT-trends in kaart aan de hand van historische data en helpt gebruikers te voorspellen hoeveel opslag- en ICT-capaciteit zij nodig hebben op basis van de huidige groeitrends en ‘what if’-simulaties voor nieuwe projecten.

Tintri Analytics, dat Compute Analytics, Tintri Storage File System 4.4 en Tintri Global Center 3.6 omvat, is in het derde kwartaal van het boekjaar 2018 van Tintri verkrijgbaar voor nieuwe klanten en bestaande klanten met een actief ondersteuningscontract.