ADVA Optical Networking neemt Amerikaanse branchegenoot MRV over

Datacenterleverancier ADVA Optical Networking gaat MRV Communications overnemen. De directies zijn $10 per aandeel overeen gekomen voor alle uitstaande aandelen. Daarmee neemt het Duitse bedrijf een bedrijf over met een Amerikaanse beursnotering.

WDM

Zowel ADVA als MRV zijn grote spelers op het gebied van WDM en andere apparatuur voor glasvezelnetwerken. Het is niet de eerste Amerikaanse overname voor ADVA. Begin 2016 nam het bedrijf al Overture Networks over, een specialist op het gebied van ethernetverbindingen voor ISP’s en datacenters.

“De markten voor netwerkapparatuur die wij bedienen blijven zeer competitief”, zegt Mark Bonney, CEO van MRV over de overname. “We kwamen tot de conclusie dat onder deze omstandigheden een heroverweging van de strategische mogelijkheden de juiste handelswijze voor de aandeelhouders van MRV was. Na deze heroverweging concludeerden we dat de overeenstemming die we met ADVA Optical Networking hebben bereikt over de verkoop de beste optie is voor MRV en zijn aandeelhouders. We zien aan beide kanten dat ADVA Optical Networking en MRV bij elkaar passen omdat beide bedrijven al lange tijd leveranciers zijn op de markten voor Carrier Ethernet en Optisch Transport. Met zoveel technische en culturele overeenkomsten en relatief weinig overlap in de klantenbestanden kan de combinatie de veranderlijke behoeften van zijn beoogde markten beter ondersteunen.”