Dataplace neemt Datacenter Arnhem over

Dataplace heeft overeenstemming bereikt met de aandeelhouders van Datacenter Arnhem en heeft 100% van de aandelen overgenomen.

Met deze overname voegt Dataplace een derde datacenterlocatie toe aan haar positie in de regionale datacentermarkt en speelt Dataplace verder in op de groeiende behoefte aan hoogwaardige regionale datacentercapaciteit. De eigenaar en medeoprichter van Datacenter Arnhem, Eric van Scherpenzeel, blijft actief binnen Dataplace en behoudt zijn verantwoordelijkheid voor de locatie in Arnhem.

Datacenter Arnhem is met haar SOC 2-gecertificeerde datacenter sinds 2010 onafhankelijk leverancier van betrouwbare datacenterdiensten in Oost-Nederland. Hier vandaan bedient het datacenter zowel de Nederlandse als Duitse markt. Mede gezien de afstand van ca 60 km tussen Datacenter Arnhem en Dataplace Utrecht vormt Datacenter Arnhem een perfecte aanvulling op de bestaande datacenteractiviteiten van Dataplace. Dataplace zal naar eigen zeggen de komende jaren significant investeren in de locatie in Arnhem, om de hoogwaardige digitale infrastructuur verder te optimaliseren.