Egroup neemt leverancier Desktop-as-a-Service over

Egroup Investments, het moederbedrijf van cloud-hoster Uniserver, heeft Desktop-as-a-Service (DaaS) aanbieder XtraDesktop overgenomen. Daarmee kan de Alkmaarse groep de dienstverlening binnen de channelmarkt verder ontwikkelen. XtraDesktop werkt net als Uniserver via het indirecte kanaal.

krachtenbundeling in groeiende cloudmarkt

Volgens Ronald Bezuur, Managing Director van Uniserver, past de overname als logische stap in de groeiplannen van Uniserver om haar portfolio en kennis uit te breiden. “Samen met onze partners kunnen we middels het portfolio van XtraDesktop klanten helpen om sneller, veiliger en eenvoudiger de transitie te maken naar de cloud. We zien veel overeenkomsten in het indirecte businessmodel. Uniserver en XtraDesktop versterken elkaar en kunnen elkaar helpen in het vereenvoudigen van diensten. Dit sluit volledig aan bij onze missie: IT simpel maken. Door IT simpel te maken voor onze partners, kunnen zij zich als trusted advisor focussen op de eindklant.”

Door de samenwerking met Uniserver beschikt XtraDesktop over de slagkracht om haar marktpositie binnen de cloudmarkt verder te laten groeien. Huidige en nieuwe partners profiteren van deze samenwerking. Marco Broeken is de CTO en co-founder van XtraDesktop. Marco blijft actief als CTO en zal zich focussen op de verdere innovatie van XtraDesktop. Erwin Tielman is sinds 1 mei als Business Development Manager DaaS (Desktop as a Service), verantwoordelijk voor sales binnen XtraDesktop.

Breder partnerprogramma

Uniserver richt zich volledig op het indirecte kanaal en ziet de dienst van XtraDesktop als een toevoeging op haar cloudinfra oplossingen en gelooft daarbij in synergie door de samenwerking waar huidige en nieuwe partners van kunnen profiteren.
“Het biedt de bestaande partners van XtraDesktop toegang tot het partnerprogramma en alle andere diensten van Uniserver zoals Infrastructure as a Service (IaaS), High Performance Storage en Back-up en Disaster Recovery as a Service diensten”, stelt Ronald Bezuur. “De komende tijd investeren we samen in het eenvoudig houden van de dienst en zullen we partners ondersteunen bij het aanbieden van de dienstverlening bij bestaande en nieuwe klanten.”