Rackspace brengt nieuw dienstenportfolio

Rackspace heeft Application Operations geïntroduceerd. Dit aanbod biedt expertise, prestatie-inzichten en optimalisatie met proactieve operationele ondersteuning voor websites van klanten, Java en .Net applicaties, evenals de e-commerce applicaties zoals Adobe Experience Manager (AEM), Sitecore Experience Platform, Oracle Commerce en SAP Hybris.

Recent onderzoek van Gartner stelt dat 61% van Enterprise IT het idee heeft dat e-commerce belangrijk of van cruciaal belang is voor hun bedrijf. Echter, levert de toenemende complexiteit van deze e-commerce applicaties een belangrijke uitdaging. Dit omdat bij veel bedrijven de interne expertise ontbreekt die nodig is om deze applicaties effectief te ontwerpen, controleren en optimaliseren.

Miljoenenverlies

“Ongeplande downtime voor kritieke en niet-kritieke applicaties kost bedrijven gemiddeld meer dan $11 miljoen per jaar,” aldus Brannon Lacey, vice president en general manager van applicaties en platforms bij Rackspace. “Dit is een enorme klap voor hun bottom line en hun bedrijf.¹ Met ons Application Operations aanbod helpen wij om deze uitdaging op te lossen en maken wij het mogelijk voor onze klanten om zich meer te richten op innovatie en hun zakelijke prioriteiten te bevorderen. Dit door het applicatiebeheer en ondersteuning over te laten aan onze ervaren experts.”

Rackspace Application Services (RAS), voorheen bekend als Managed Application Services, is een serie van diensten ontworpen voor klanten die geavanceerde expertise nodig hebben en ondersteuningsopties op het toepassingsniveau voor hun meest bedrijfskritische applicaties. Het nieuwe RAS Application Operations aanbod helpt CIOs, applicatie-ontwerpers en applicatie managers met het bouwen, optimaliseren en beheren van hun applicaties en omgevingen. Dit om 24x7x365 operationele excellentie en onderscheidende klantenervaringen te garanderen.

RAS Application Operations voorziet bedrijven van een reeks van management en ondersteunende diensten waaronder:
• Applicatie en Systeem Architectuur Optimalisatie – Biedt advies over het ontwerpen van de applicatie en de onderliggende infrastructuur, evenals het optimaliseren van applicatie configuraties om hoge prestaties te behalen en aan de eisen van het bedrijf te voldoen.
• Applicatie Prestatie Analyse – Biedt bruikbare inzichten in de prestaties van bedrijfskritische applicaties door proactieve controle, troubleshooting en probleemoplossing.
• Applicatie Support en Consultatie Services – Levert uitgebreide expertise en 24x7x365 ondersteuning voor vele soorten platformen en programmeertalen, terwijl het begeleiding biedt voor applicatie optimalisatie volgens best practices.
• Productie Platform Uptime Garantie – Biedt toonaangevende serviceovereenkomsten met 100% productieplatform uptime garantie.