Updates maken LANCOM-apparatuur geschikt voor cloud

De Duitse netwerkfabrikant LANCOM System komt met gratis updates voor zijn besturingssystemen LCOS en SwitchOS. De nieuwe firmware maakt het mogelijk om circa 380.000 gateways, routers, access points en switches van LANCOM te integreren met de LANCOM Management Cloud (LMC). Gebruikers kunnen zo een beroep doen op software defined networking (SDN)-technologieën om deze apparaten die volledig automatisch te configureren en in de gaten te houden. Organisaties kunnen zo enorm besparen op tijd en kosten en profiteren van uitgebreide functionaliteiten.

De LANCOM Management Cloud is ‘s werelds eerste hypergeïntegreerde oplossing voor netwerkbeheer. Het systeem past de principes van SDN toe op complete bedrijfsnetwerken met al hun netwerkcomponenten (SD-WAN, SD-LAN en SD-WLAN). Klanten en specialistische resellers kunnen de LMC inzetten als publieke cloud “Made & Hosted in Germany” of binnen hun eigen datacenter. Het systeem is gebaseerd op het portfolio van netwerkapparatuur van LANCOM.

LCOS 10.0 biedt ondersteuning voor alle gateways, VPN-routers en access points van LANCOM die sinds begin 2015 zijn verkocht. Naast integrale ondersteuning voor de LMC voegt deze firmware nieuwe professionele functies toe die ook inzetbaar zijn als de LMC niet wordt gebruikt.

Applicatiedetectie op Layer 7

Applicatiedetectie op Layer 7 maakt een transparant en netwerkbreed overzicht mogelijk van veel gebruikte applicaties en diensten zoals Netflix en YouTube. De tracering is eenvoudig te implementeren via LANmonitor of LMC en biedt alomvattend inzicht in de beschikbare bandbreedte en haar gebruik.

Het Bonjour-protocol biedt Apple-gebruikers snelle en automatische detectie van netwerkapparaten. Daarmee kunnen ze print- en streaming-applicaties zoals Airprint en Airplay zonder voorafgaande handmatige configuratie gebruiken. Dit is nu ook mogelijk over netwerkgrenzen heen, omdat het Bonjour-protocol via de proxy Layer 2-grenzen kan overbruggen. Gebruikers kunnen zelfs ZeroConf-services implementeren in omgevingen waar gebruik wordt gemaakt van VLAN’s en netwerkvirtualisatie (ARF).

SwitchOS 3.30

LCOS 10.0 en de nieuwe SwitchOS 3.30 maken de switches uit de GS-23xx-reeks van LANCOM vanaf medio april geschikt voor de cloud. Deze switches bieden een uitgebreide reeks van beveiliging- en quality of service (QoS)-functionaliteiten die zijn geoptimaliseerd voor gebruik in combinatie met routers en access points van LANCOM. Deze maken onder meer integrale netwerkvirtualisatie mogelijk. Dankzij integratie met de LMC kunnen organisaties de meest complexe netwerkconfiguraties met VLAN’s veilig, geautomatiseerd en op meerdere locaties uitrollen.

Meer informatie over LCOS 10.0 en SwitchOS 3.30 is te vinden op https://www.lancom-systems.com/downloads/.