Interxion neemt datacenter activiteiten van Vancis over

Interxion, leverancier van carrier en cloud-neutrale datacenterdiensten heeft de datacenter activiteiten van Vancis, een Nederlandse leverancier van colocatie, cloud en managed services, overgenomen. Vancis operereert vanuit Amsterdam Science Park.

Het overgenomen datacenter ligt in het connectiviteitshart van Amsterdam, waar ook de Amsterdam Internet Exchange initieel werd opgericht en waar een diverse community van connectivitietsproviders aanwezig is. Het overgenomen datacenter geeft toegang tot meer dan 100 carriers en Internet Service Providers (ISP’s) en verdubbelt het bestaande aantal carriers bij Interxion in Amsterdam. Klanten op zowel de campussen van Interxion Schiphol en Science Park hebben nu op een eenvoudige manier toegang tot de robuuste connectiviteitsopties van beide locaties, waaronder alle internationale top carriers, meer dan 40 ISP’s, alle grote internet exchanges en ’s werelds vooraanstaande cloud-platformen.

“Wereldwijd opererende bedrijven hebben vandaag de dag behoefte aan connectiviteit en een verscheidenheid aan cloud-platformen om te kunnen voldoen aan de dynamische vereisten van hun klanten en om waarde te creëren,” stelt David Ruberg, Chief Executive Officer van Interxion. “Interxion Science Park slaat een brug tussen onze campussen en de Amsterdamse connectiviteits-hub en verhoogt onze waardepropositie door het verdubbelen van onze carrier- en ISP-dichtheid in een van de belangrijkste connectiviteitsmarkten in Europa. Door het verbeteren van het aantal connectiviteits-, en cloud-opties die beschikbaar zijn in onze datacenters, hebben onze klanten meer mogelijkheden om waarde te creëren.”

De overgenomen faciliteit, die vanaf heden ‘Interxion Science Park’ genoemd wordt, is een essentiële connectiviteits-hub voor klanten die Nederland en West Europa bedienen. Om en nabij driekwart van de beschikbare 1.800m2 aan serverruimte is in gebruik, en er is in totaal 2.5 MW aan stroom voor klanten beschikbaar. Daarnaast heeft Interxion de mogelijkheid om de capaciteit op het huidige Science Park datacenter verder uit te breiden.

Vancis C&MS blijft eigenaar van zijn Cloud en Managed Services activiteiten en is een strategische samenwerking aangegaan met Interxion om de colocatie dienstverlening aan zijn klanten te kunnen blijven aanbieden.

Meer informatie: www.interxion.nl