Huawei en Orange Business Services slaan handen ineen voor cloud

Orange Business Services heeft zijn cloudaanbod uitgebreid met diensten voor advies, audits, integrate en managed services voor cloudinfrastructuren en -applicaties. De diensten worden aangeboden in samenwerking met Huawei en zijn gericht op organisaties die een digitale transformatie willen uitvoeren.

OpenStack

De samenwerking tussen Orange Business Services en Huawei is gebaseerd op OpenStack. De twee partijen benadrukken dat open standaarden en interoperabiliteit cruciaal ziujn voor grote, schaalbare oplossingen voor public clouds. Ze bieden schaalvoordeel en halen het risico van vendor lockin weg. Volgens Orange is de keuze op Huawei gevallen vanwege de leidende rol die het Chinese bedrijf speelt binnen de OpenStack-gemeenschap.

Orange neemt binnen het partnerschap de datacenters, netwerkinfrastructuur, klantinfrastructuur en applicatiebeheer op zich. Huawei levert de hardware en biedt ondersteuning bij de verdere ontwikkeling van het platform en de OpenStack OS.

Digitale transformatie

Het doel is om multinationals te ondersteunen bij de migratie van hun legacy-applicaties naar de cloud en te garanderen dat hun infrastructuur en applicaties altijd beschikbaar zijn. Dat is voor bedrijven die een digitale transformatie willen ondergaan cruciaal. De nieuwe clouddiensten worden in april van dit jaar uitgerold. De nieuwe diensten zijn een aanvulling op de bestaande cloudoplossingen van Orange Business Services.