TenICT wil profiteren van Brexit

Een van de gevolgen van de Brexit is dat veel grote bedrijven die gevestigd zijn in Londen, een verhuizing overwegen van hun activiteiten naar binnen de grenzen van de EU. Amsterdam is een van de steden die als alternatief wordt gezien voor Londen. TenICT wil zich binnen deze doelgroep profileren als de aangewezen partij om de IT faciliteiten van deze bedrijven te verhuizen en te migreren naar hun nieuwe omgeving.

Onzekerheid

De onzekerheid die nu heerst in Groot-Brittanie en de EU over de consequenties van de Brexit en eventuele nieuwe wet- en regelgeving, zijn onder meer redenen voor bedrijven om zich binnen de Europese Unie te vestigen. “Wij willen deze bedrijven helpen met de migratie van hun IT faciliteiten en infrastructuur naar EU bodem”, zegt TenICT directeur Dennis de Graaf. “Bedrijven die ervoor kiezen om de onzekere politieke situatie niet af te wachten willen snel operationeel zijn. Waar zij zich focussen op hun core business, nemen wij de IT regievoering op ons. Wij zien dit als kans om deze bedrijven te ontzorgen op IT-vlak.

“Als bedrijven kiezen voor een nieuwe locatie, kan dit een impact hebben op hun IT infrastructuur. Wij kunnen de Brex-IT voor deze bedrijven verzorgen. TenICT heeft de kennis en mensen in huis om dat te realiseren. In drie stappen zijn deze bedrijven up & running in Amsterdam”, volgens De Graaf.