Equinix en Deloitte werken samen met security

Equinix en Deloitte gaan samenwerken op het gebied van de beveiliging van de complete IT infrastructuur. De Security Monitoring diensten uit het Technology Enabled Solutions (TES) portfolio van Deloitte Risk Services worden gekoppeld aan de Cloud Services die Equinix biedt in haar datacenters. Hierdoor kunnen organisaties volgens de twee partijen beschikken over optimale beveiliging tegen cyberaanvallen. Klanten kunnen Security-as-a-Service inkopen en “profiteren van de hoge performance, multi-environment bereikbaarheid en operationele snelheid.”

Door gebruik te maken van de Equinix Cloud Exchange, biedt Deloitte haar beveiligingsdiensten over dezelfde infrastructuur als organisaties gebruiken voor Microsoft Azure, Amazon Web Services of IBM Softlayer. “Dit is een hele mooie samenwerking”, aldus Michiel Eielts, Managing Director Equinix Benelux. “De jarenlange ervaring van Deloitte op het gebied van cybersecurity en risico expertise, gecombineerd met de kracht van hun ethical hackers die weten hoe een hacker denkt, maken Deloitte voor ons de ideale partner op het gebied van cybersecurity. Hun kennis en expertise, plus onze infrastructuur en interconnectie bieden klanten een optimale bescherming.”

Beveiligingsmodel van Equinix en Deloitte
Beveiligingsmodel van Equinix en Deloitte

Kees Plas, Director Deloitte Risk Services: “Data vervult meer dan ooit een cruciale bedrijfsrol maar is tegelijkertijd kwetsbaar voor cyberaanvallen. Het is helaas niet de vraag óf er een keer een aanval gepleegd wordt, maar wanneer. Daarbij komt dat de zogenaamde ‘attack surface’is vergroot en de beheersbaarheid is verminderd doordat het traditionele IT landschap over snelle netwerken is verspreid via hybride data centers en verschillende publieke cloud oplossingen die elk maar een stuk security afdekken. De Cloud exchange infrastructuur van Equinix creëert een centrale security monitoring hub vanuit waar de securityexperts van Deloitte effectief op bedreigingen en aanvallen kunnen reageren over de gehele IT infrastructuur heen.”

Minder risico’s, betere beveiliging

Leveranciers van IT-diensten regelen weliswaar afzonderlijke onderdelen van cybersecurity, maar de onderneming zelf blijft altijd eindverantwoordelijk. Het voorkomen en in de kiem smoren van aanvallen vereist specifieke en schaarse expertise. Het is volgens Equinix en Deloitte kostentechnisch niet aan elke organisatie voorbehouden om een compleet Security Operations Center elk moment van de dag operationeel te houden. Vanuit de Cloud-exchange krijgen bedrijven toegang tot de kennis en expertise van Deloitte’s Cyber Intelligence Center.