Riverbed verbetert Steelcentral

Riverbed heeft een aantal verbeteringen doorgevoerd in Riverbed SteelCentral. Zo zijn de mogelijkheden voor troubleshooting geavanceerder en zijn het monitoren in de cloud, het gebruiksgemak en de schaalbaarheid verder verbeterd. De aanpassingen zijn onderdeel van een betere integratie van SteelCentral-platformen. Dit betekent volgens de leverancier uitgebreidere monitoringmogelijkheden in de cloud met Microsoft Azure en Amazon Web Services (AWS), Platform-as-a-Service (PaaS) en gecontaineriseerde omgevingen, monitoring van de prestaties van grootschalige, gevirtualiseerde netwerken, monitoring van unified communications (UC) met nieuwe ondersteuning voor Skype for Business, en diagnosticeren en troubleshooting.

Uitgebreid inzicht in de cloud, PaaS en containers

IT-afdelingen kiezen volgens Riverbed voor clouddiensten en technologieën als PaaS, containers en microservices om nog flexibeler te zijn. Zo zijn applicaties sneller aan te bieden en zijn ze op te schalen naarmate het gebruik toeneemt. Met de nieuwe release van SteelCentral is de IT-afdeling in staat monitoring van applicaties die van deze technologieën gebruik maken, automatisch te schalen. IT-teams, zowel uitvoerend als ontwikkelend, hebben realtime inzicht in de prestaties van applicaties om zo bestaande problemen te kunnen oplossen en prestaties proactief te verbeteren. Daarnaast introduceert deze release out-of-the-box monitoring voor applicaties die draaien op Microsoft Azure Cloud Services. Deze optie is ook beschikbaar voor AWS-klanten in de Amazon Web Services-marktplaats.

Verder zorgt SteelCentral ervoor dat applicaties zijn te monitoren, die draaien op PaaS en gecontaineriseerde omgevingen. Naarmate deze omgevingen tijdens piekperioden dynamisch op- en afschalen, zijn traditionele prestatiemonitoringtools niet in staat prestaties goed weer te geven. Deze SteelCentral-release introduceert de applicatieprestatiegrafiek die interacties tussen applicatiemodules realtime visueel in kaart brengt, ongeacht de onderliggende infrastructuur. Hierdoor zijn zaken die door de flexibiliteit van de omgeving niet zichtbaar zijn, wel aan het licht te brengen. Daardoor kan de IT-afdeling de problemen met de grootste impact op de business observeren en oplossen.

“Deze release van SteelCentral maakt het cloudgebaseerd monitoren van prestaties nog eenvoudiger”, zegt
Thomas Verhaeghe, countrymanager Benelux van Riverbed. “De nieuwe mogelijkheden maken dat er efficiënter gewerkt kan worden en boosten de productiviteit. Steeds meer bedrijven omarmen nu digitale diensten en clouddiensten. SteelCentral biedt het inzicht dat nodig is voor het succesvol doorvoeren van deze transformatie. SteelCentral is de enige prestatiebeheeroplossing die zoveel inzicht in één centraal overzicht biedt: van de eindgebruikerservaring tot en met de prestaties van applicaties, het netwerk en de infrastructuur. Daarmee is deze oplossing echt het commandocentrum van de digitale onderneming.”

De nieuwe SteelCentral-applicatieprestatiegrafiek brengt logische relaties tussen applicatiemodules realtime in kaart en biedt hiermee inzicht in gedrag met eenvoudig te doorgronden visualisaties.
De nieuwe SteelCentral-applicatieprestatiegrafiek brengt logische relaties tussen applicatiemodules realtime in kaart en biedt hiermee inzicht in gedrag met eenvoudig te doorgronden visualisaties.