Digital Realty koopt 8 datacenters van Equinix

Digital Realty Trust gaat acht Europese datacenters overnemen van Equinix, waarvan twee in Amsterdam. Equinix was gedwongen de datacenters af te stoten om te voldoen aan de eis van de Europese Commissie voor goedkeuring van de overname van TelecityGroup. Digital Realty legt in totaal 874 miljoen dollar (ongeveer 770 miljoen euro) neer voor de faciliteiten. Ook krijgt Equinix een koopoptie op twee datacenters van Digital Realty in Parijs, die het op dit moment least.

Naast TelecityGroup Science Park en TelecityGroup Amstel Business Park I krijgt Digital Realty er vier datacenters bij in Londen en twee in Frankfurt. Daarmee verstevigt Digital Realty zijn aanwezigheid in de Britse en Nederlandse markten, en maakt het zijn entree in Frankfurt.

Belangrijkste speler

Door TeleCitygroup over te nemen werd Equinix in een klap de belangrijkste speler op de Europese markt. Onder meer Interxion werd afgetroeft in de strijd om TelecityGroup. De dreigende dominantie van het Amerikaanse bedrijf, goed voor 145 datacenters wereldwijd, zorgde ervoor dat Europees Commissaris Margrethe Verstager de voorwaarde neerlegde dat Equinix enkele van de nieuwe faciliteiten van de hand doen.

Het is een buitenkansje voor Digital Realty, die zijn activiteiten meer richting traditionele datacenterdiensten stuurt.