Interoute opent virtueel datacenter in Istanbul

Interoute, eigenaar van een wereldwijd cloudserviceplatform en van een van Europa’s grootste netwerken, breidt haar networked cloud platform verder uit richting Azië met een nieuwe Virtual Data Centre (VDC) zone in Istanbul.

De toevoeging van deze nieuwe cloud zone brengt het aantal VDC locaties van Interoute op 15 wereldwijd, verdeeld over 3 continenten. De nieuwe zone in Istanbul maakt onderdeel uit van de voortdurende uitbreiding van het cloudplatform. Interoute beweert de enige cloud provider met een zone in Turkije te zijn die is verbonden met het wereldwijde cloud platform met zones in de rest van Europa, de VS en Azië.

De nieuwe VDC-zone in Turkije creëert naast kansen op groei voor bedrijven in Europa, ook potentieel voor organisaties in het Midden-Oosten en Zuidwest-Azië, die met de zeer lage latency en hoge throughput van de networked cloud van Interoute eenvoudiger nieuwe klanten kunnen bereiken. Voor bedrijven in Istanbul en omgeving biedt de nieuwe VDC-zone een aantrekkelijk alternatief ten opzichte van cloud aanbieders die enkel zones in de VS en West-Europa aanbieden. Voortaan hoeven deze bedrijven niet langer data over duizenden kilometers heen en weer te sturen voor verwerking, maar kunnen ze hun applicaties dichtbij hun gebruikers hosten.

“Istanbul is een belangrijke markt en een strategische digitale brug tussen Europa, het Midden-Oosten en Zuid-West Azië”, zegt Matthew Finnie, CTO van Interouts. “We hebben onze pan-Europese fibre backbone zes jaar geleden uitgebreid naar het dynamische zakencentrum van Istanbul. Op deze basis hebben we onze wereldwijde cloudplatform naar de regio verlengd. Bedrijven, ondernemers en ontwikkelaars die de VDC van Interoute gebruiken plukken de vruchten van een high-performance cloud die dichtbij hun gebruikers is gesitueerd. Tegelijkertijd hebben ze onmiddelijke toegang tot het cloudplatform van Interoute naar Europa, de VS en Azië.”