EMC introduceert nieuwe technologie voor transitie naar het moderne datacenter

EMC VPEX Blue.
EMC VPEX Blue.

Fabrikant EMC heeft tijdens het jaarlijkse EMC World-event in Las Vegas een aantal nieuwe producten en diensten aangekondigd voor het moderne datacenter. Deze kunnen worden ingezet voor transformatieprojecten die vaak zorgen voor enorme uitdagingen in hun datacenters. Traditionele business-applicaties moeten zo efficiënt en goedkoop mogelijk blijven draaien. De besparing die dat oplevert moet vervolgens besteed worden aan next-gen applicatie-ontwikkeling. Beide zaken vragen om eigen investeringen, maar komen veelal beide uit het (meestal zeer beperkte) IT-budget. De eerste stap om balans aan te kunnen brengen in deze conflicterende IT-prioriteiten, is het moderniseren van de infrastructuur waarop IT verder wordt gebouwd.

De producten en diensten die EMC vandaag aankondigt, zijn de EMC Unity-familie bestaande uit all-flash storage, het Virtustream Storage Cloud-platform, EMC MyService360, een online service-dashboard, EMC Enterprise Copy Data Management (eCDM) en ViPR Controller 3.0. 

David Goulden, CEO van EMC Information Infrastructure: “De IT-industrie ondergaat momenteel een enorme transformatie die enerzijds zorgt voor disruptie en anderzijds voor fantastische mogelijkheden. Elke zakelijke leider, in elke industrie, kampt met de uitdaging van het ondersteunen en laten groeien van traditionele IT-infrastructuur en tegelijkertijd het moderniseren van het datacenter. Dit om de ontwikkeling van applicaties mogelijk te maken en hun digitale agenda naar een hoger niveau te brengen, soms tegelijkertijd. De producten en diensten die EMC aankondigt, helpen de klant bij het bouwen van een modern datacenter en succesvol te zijn als digitale organisatie.”

Highlights

  • Voor EMC is 2016 het all-flash-jaar voor primaire storage. Daarom breidt EMC zijn all-flash-portfolio uit met de nieuwe EMC Unity-familie van storage arrays. De nieuwe all-flash array, die ideaal is voor kleine en middelgrote IT-projecten, zet een nieuwe standaard voor eenvoud, betaalbaarheid en flexibiliteit. De all-flash array is beschikbaar in all-flash-, hybride, converged- en software-defined-configuraties en is ontworpen om klanten een betaalbare en eenvoudige transitie te laten maken van disk naar flash.
  • De nieuwe Virtustream Storage Cloud is een wereldwijd cloud storage-platform dat veerkracht en prestaties biedt op enterprise-niveau, gecombineerd met echte web-schaalbaarheid. De introductie van Virtustream Storage Cloud is de meest recente uitbreiding van Virtustream dat, sinds het onderdeel uitmaakt van EMC, door is gegaan met het innoveren van zijn enterprise-class, bedrijfskritische infrastructure-as-a-service-platform. Tegelijkertijd heeft het zijn portfolio sterk verbeterd met een indrukwekkende set managed services-mogelijkheden voor zowel on- als off-premises-implementaties.
  • Het nieuwe EMC MyService360 cloud-gebaseerde service-dashboard is gratis beschikbaar voor klanten die zijn geregistreerd bij EMC Online Support. Deze oplossing geeft near real-time inzicht in het welzijn en de status van de gehele datacenter-omgeving van een klant. MyService360 is gebouwd op het interne Data Lake van EMC en biedt krachtige analyse- en visualisatie-tools die zijn ontworpen om de manier waarop klanten omgaan met hun EMC-producten te verbeteren en te vereenvoudigen.
  • EMC Enterprise Copy Data Management (eCDM) is een uitbreiding op het Copy Data Management-portfolio van EMC waarmee klanten de enorme groei aan data aan kunnen pakken en de kosten voor het opslaan en beheren van meerdere kopieën van dezelfde data kunnen reduceren. eCDM stelt klanten in staat hun storage- en beveiligingsstrategie te moderniseren met het vinden, automatiseren en optimaliseren van gekopieerde data. eCDM biedt bedrijven een pan-enterprise-oplossing voor het monitoren, beheren en analyseren van gekopieerde data, waardoor bedrijven niet langer data opslaan op de verkeerde tier en direct inzicht hebben wanneer data niet langer bewaard hoeven te blijven.
  • ViPR Controller 3.0 is ontworpen om klanten te helpen te transformeren naar een modern datacenter en helpt bij het overbruggen van traditionele en cloud-omgevingen. De updates die EMC vandaag aankondigt, helpen klanten bij het moderniseren van hun multivendor storage-omgevingen, met ondersteuning voor storage-platformen van EMC en meer dan vijftig derde partijen.
  • Meer informatie: www.emc.com