Blue Coat start 'Cloud Ready' partnerprogramma

Blue Coat heeft zijn Cloud Ready Partner programma aangekondigd, een omvangrijk Cloud Security Partner ecosysteem. Deelnemers aan het Cloud Ready Partner programma zijn AirWatch, AlienVault, Box, Centrify, Exabeam, Fortscale, Gemalto, HP, IBM, Seculert, Splunk en Symantec.

Open framework

Het Cloud Ready Partner programma creëert een open framework waarmee de geselecteerde groep beveiligingsleveranciers en SaaS (Security as a Service)-bedrijven hun diensten en cloudapplicaties direct in het beveiligingsplatform van Blue Coat kunnen integreren en certificeren. Dankzij deze verregaande integratie kunnen klanten de overstap naar de cloud maken met behoud van inzicht en beheer over gebruikers en applicaties.

Cloud Ready

Blue Coat’s Cloud Ready Partner programma is opgezet om organisaties te helpen bij het integreren en adopteren van nieuwe diensten in een breder beveiligingsplan voor de Cloud Generation. Tegelijkertijd beperkt het de risico’s van cloudgebruik en Shadow IT.

Klanten kunnen samen met Blue Coat en de oplossingen van de Cloud Ready-gecertificeerde partners bestaande beveiligingsdiensten overhevelen naar het Cloud Security Platform van Blue Coat. Ook kunnen deze verbonden worden aan nieuwe technologieën. Voorbeelden van certificering zijn onder meer:

• Automatisch delen van Cloud Web Gateway en CASB-gegevens met SIEM en analysediensten voor gebruikersgedrag
• Informatie delen met platformen die inbreuken kunnen detecteren om beveiliging te optimaliseren
• Zorgen dat gebruiker devices automatisch verbinden met Blue Coat Cloud Enterprise Mobile Management
• Voorzien in volledige controle en gegevensbescherming voor cloudapplicaties

Spannende tijden

“Beveiliging is een teamsport en alleen door samenwerking blijven we de slechteriken voor,” zegt Peter Doggart, vice president, business development van Blue Coat. “IT gaat uitermate spannende tijden doormaken, waarin we echt kunnen gaan samenwerken in een omgeving die ontsprong met dynamiek in gedachten: de cloud. Dat stelt ons in staat om ongelofelijk efficiënt informatie te delen, diensten te gebruiken en te reageren op aanvallen of inbreuk op informatiesystemen.”

“SaaS en de cloud maken bedrijfsmiddelen, applicaties en handelingen zichtbaar en dat is nagenoeg onmogelijk binnen traditionele IT-omgevingen,” zegt Adrian Sanabria, senior analyst, information security van 451 Research. “We zijn van mening dat de waarde van de huidige beveiligingsproducten afhankelijk is van hoe goed deze geïntegreerd kunnen worden in de bestaande omgeving van klanten. De volwassenheid van oplossingen voor cloudbeveiliging maakt het mogelijk voor IT-beveiliging om de innovatiesnelheid van SaaS en IoT bij te houden, terwijl brede integratie ervoor zorgt dat de benodigde tijd en kosten voor beveiliging afnemen. We zijn verheugd dat de aandacht binnen het vakgebied verlegd wordt van API naar een standaard op basis van bi-directionele integratie.”