Ikoula neemt Ermis over

De Franse cloud-hoster Ikoula heeft de Nederlandse hosting provider Ermis overgenomen. Het in 2003 opgerichte Ermis heeft een leidende positie binnen de Nederlandse markt opgebouwd. Het heeft meer dan 4.600 actieve klanten in het segment van thuiswerkers en kleine kantoren (SOHO) en instellingen in de publieke sector. Ermis werd in 2014 en 2015 bekroond met de ICTWaarborg Award* in de categorie ‘Zakelijke dienstverlener van het jaar’.

De overname van het volledige aandelenkapitaal van Ermis bezorgt Ikoula een lokale aanwezigheid in Nederland. De opening van de dochteronderneming Ikoula Nederland is de tweede stap in de Nederlandse expansieslag, die van start ging met de lancering van de Ikoula Cloud-dienst in Amsterdam in september vorig jaar.

Dynamisch

De Nederlandse markt is een van de meest dynamische markten van Europa. In 2015 ging er in het IaaS (infrastructure-as-a-service)-segment meer dan 340 miljoen euro om. Deze markt zal tussen nu en 2018 naar verwachting met 11,7% groeien.

De overname van Ermis zal Ikoula in staat stellen om Franse klanten te helpen met de internationale uitbreiding van hun activiteiten. De teams in Rotterdam met bewezen expertise op het gebied van sales, support en klantenondersteuning zullen daarnaast bijdragen aan verbeterd beheer van lokale klanten.

“Onze bedrijven delen dezelfde visie op de markt en bedienen klanten met technische ondersteuning gedurende 24 uur per dag, 7 dagen per week.. De overname van Ermis stelt ons in staat om de Nederlandse markt te betreden met de hulp van een partij met een bewezen track record die bekend is met de lokale marktomstandigheden”, aldus Jules-Henri Gavetti, de CEO van Ikoula.

Omzet verdubbelen

“De producten van Ikoula vullen ons aanbod aan en breiden het verder uit. Dit maakt Ikoula tot de ideale partner voor klanten van Ermis in de regio. Zij kunnen profiteren van de expertise van beide bedrijven door een beroep te doen aan een diverse reeks van diensten”, aldus Dimitri Tzoumas, sales & marketing manager bij Ikoula B.V.

Ikoula is voornemens haar omzet in Nederland tegen het einde van 2016 te verdubbelen, de lokale teams te versterken en een divers scala aan diensten met toegevoegde waarde aan te bieden om zichzelf als cloud-expert op de Nederlandse markt te vestigen.

Het in 1998 opgerichte Ikoula heeft een grote klantenkring opgebouwd. Het host momenteel projecten van meer dan 20.000 klanten in zijn twee Franse datacenters. In 2014 vormde de kapitaalinjectie door Ardian (voorheen Axa Private Equity) een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf.

Ondersteund door de investering van 10 miljoen euro zal Ikoula de komende maanden zijn aanwezigheid verder uitbreiden met nieuwe Europese overnames en de opening van nieuwe wereldwijde vestigingen. Het bedrijf zal daarmee in staat zijn om in andere landen dezelfde mate van innovatie, quality of service en hoogwaardige klantenondersteuning te bieden waarmee het in Frankrijk succes verwierf.