The Datacenter Group behaalt veiligheidscertificaat PCI-DSS

The Datacenter Group heeft haar beide datacenters PCI-DSS gecertificeerd. De afkorting  staat voor Payment Card Industry Data Security Standard en garandeert de klanten van het datacenter een maximale veiligheid tijdens financiële transacties. Bedrijven die creditcards opslaan, verwerken en/of verzenden, zijn verplicht om dit certificaat te behalen.

Beveiligd betalingsverkeer

Bijna elk bedrijf heeft met online betalingen te maken. Door de enorme groei van dit betalingsverkeer was het dan ook een kwestie van tijd dat The Datacenter Group zich voor deze standaard zou certificeren. Siemon van den Berg van The Datacenter Group is verheugd met het behalen van dit certificaat, dat wereldwijd wordt ingezet ter bescherming van creditcarddata: ‘Het biedt onze klanten de zekerheid dat hun data in onze datacenters veilig zijn. The Datacenter Group is het fundament onder alle stromende communicatie en informatie. Daarom zijn we extra waakzaam als het om veiligheid gaat.’

Certificeringen

Het behalen van het PCI-DSS certificaat was voor The Datacenter Group een logische stap. ‘Wij hadden alle zaken al goed op orde vanwege onze ISO 27001 certificering. Het behalen van het PCI-DSS certificaat is een bevestiging dat onze datacenters voldoen aan de strenge eisen voor beveiliging om risico op fraude of diefstal bij bedrijven te verminderen’, aldus Van den Berg.  The Datacenter Group – die ook in het bezit is van ISO 9001 (Kwaliteitsmanagement) en 14001 (Duurzaamheid) certificeringen – heeft zich door de komst van onder andere de Nederlandse bank bunq voor de PCI-DSS laten certificeren. Deze wereldwijd erkende certificaten bevestigen dat het bedrijf veel aandacht besteedt aan de verbetering van haar bedrijfsprocessen en resultaten. The Datacenter Group wordt jaarlijks meerdere keren door een onafhankelijk partij gecontroleerd op een juiste naleving van de standaarden.

Creditcardmaatschappijen

De initiatiefnemers van de PCI-DSS – onder andere Master Card, Visa en American Express – hebben deze standaard in het leven geroepen om het betalingsverkeer goed te beschermen. PCI DSS wordt gezien als de belangrijkste veiligheidsstandaard in de betalingssector voor de beveiliging van data.