ICTroom bouwt nieuwe datacentermodule voor Serverius

Serverius heeft ICTroom de opdracht gegeven voor het bouwen van een nieuwe module in het datacenter in Meppel. De volledig nieuwe module moet de groei in connectiviteit en colocatiediensten ondersteunen.Het datacenter van Serverius is een modulair ontworpen datacenter die de mogelijkheid biedt om gefaseerd capaciteit te activeren. Sinds de overname van het datacenter in Meppel heeft Serverius de beschikbaarheid verhoogt en zijn er diverse capaciteitsuitbreidingen uitgevoerd.

internationaal

Gijs van Gemert, General Manager Serverius: “In het afgelopen jaar is onze netwerk- en colocatieportfolio sterk gegroeid. Beide datacenters in Dronten en Meppel zijn zo goed als gevuld en onze nieuwe internetnetwerkdiensten zijn populair in binnen en buitenland. Om aan de blijvende groei van hoogwaardige colocatie te kunnen blijven voldoen hebben we ICTroom gevraagd om ook weer een volgende ruimte in het datacenter in Meppel te realiseren. De keuze voor ICTroom was logisch, in onze beide datacenters heeft ICTroom in het verleden al bewezen zich innovatief te onderscheiden op internationaal niveau. Dit geeft onze datacenter gebruikers de zekerheid van hoogstaande colocatie kwaliteit. Bij deze nieuwbouw heeft ICTroom een flexibel ontwerp neergezet waarin nu eerst de volgende 125 racks worden neergezet. Het datacenter groeit op deze manier dynamisch met onze organisatie mee en levert precies die capaciteit waar business voor is.”

Nieuwe fase

Frank Brand, Managing Director ICTroom: “Het is geweldig om te zien dat Serverius alweer een nieuwe fase van het datacenter in Meppel uitrolt. Al sinds de eerste samenwerking tussen onze organisaties bij de bouw van het Serverius datacenter in Dronten worden wij regelmatig door Serverius uitgedaagd om het maximale rendement uit onze ontwerpen en infrastructuur te halen en die uitdaging gaan wij graag aan. Het datacenter in Meppel is daar geen uitzondering op. Beide organisaties maken daarnaast een internationale groei door en het is goed om te zien dat ICTroom onze klanten ook vanuit onze buitenlandse vestigingen kan ondersteunen.”