Equinix neemt TelecityGroup definitief over

Equinix heeft de overname van TelecityGroup afgerond. Met de deal is een bedrag van $3,8 miljard (€3,5 miljard) gemoeid. Met de overname van TelecityGroup kan Equinix meer dan 40 datacenters aan haar portfolio toevoegen en wordt de capaciteit van de Equinix International Business Exchange IBX datacenters in Europa meer dan verdubbeld.

“Daarmee verstevigt Equinix haar positie als Europees markleider op het gebied van datacenters en interconnectie”, zo staat in de aankondiging. “Met deze overname wordt het aantal landen waar Equinix datacenters heeft in Europa uitgebreid, en tegelijkertijd de dichtheid van kritische netwerk- en clouddiensten groter. Zo kunnen grootzakelijke klanten van Equinix de voordelen van interconnectie optimaal benutten en hun eigen klanten nog beter bedienen. De vergroting in aantal en dichtheid van de datacenters zorgt voor een nog betere toegang tot sterk onderling verbonden datacenters wereldwijd. Dit biedt kansen voor het verbeteren van bedrijfsperformance en realiseren van groei en innovatie.”

Internationaal

Meer dan de helft (54%) van de omzet van Equinix komt volgens het bedrijf van klanten die in diverse continenten (Amerika, Asia-Pacific en EMEA) actief zijn. 83% van de omzet komt van klanten die in meerdere landen opereren. “Deze cijfers onderstrepen waarom Equinix op dergelijke schaal actief is en zaken doet. Met de nieuwe datacenters en nog betere interconnectie kan Equinix haar marktpositie verder uitbouwen, wat kansen creëert voor groei van het wereldwijde ecosysteem.”

9 datacenters in Nederland

Met de overname van Telecity voegt Equinix zeven nieuwe markten in Europa (Bulgarije, Finland, Ierland, Italië, Polen, Turkije en Zweden) aan haar portfolio toe. Dit stelt klanten in staat om op nog meer manieren connected te zijn met organisaties via Platform Equinix. In Nederland komen er 4 datacenters voor Equinix bij. Equinix heeft dan in totaal 9 datacenters in Nederland tot haar beschikking.

De transactie bestaat uit een contante betaling van ongeveer $1,7 miljard en de uitgifte van ongeveer 6,8 miljoen aandelen van Equinix gewone aandelen ter waarde van $ 2,1 miljard op basis van de slotkoers van Equinix gewone aandelen per 14 januari 2016. Dit bedrag is exclusief eventuele bonussen voor Telecity werknemers, die op een later tijdstip zullen worden vastgesteld.

John Hughes, tot op heden Chairman van Telecity, treedt toe tot de Board of Directors van Equinix Inc. Equinix’s EMEA President Eric Schwartz wordt verantwoordelijk voor alle gecombineerde regionale business in Europa.