ViaCloud introduceert unified management

ViaCloud heeft ConVirt op de markt gebracht, een programma waarmee beheerders overzicht behouden en een cloud en virtuele machinepark kunnen beheren en monitoren.

Eén interface

ConVirt integreert in één grafische interface het beheer van VMWare, Hyper-V, KVM, Xen, Amazon Web Services (AWS) en OpenStack en voorkomt het gebruik van verschillende tools. Daarmee hoeven datacenterbeheerders niet langer meer te jongleren met verschillende managementomgevingen, zo beweert ViaCloud. Tijd en kosten worden zo met Convirt teruggedrongen.

Beheer

Vanuit het ConVirt dashboard worden virtuele omgeving gemonitord, geconfigureerd, gemigreerd, snapshots genomen en storage beheerd.Met een template worden nieuwe VM’s opgestart.

ConVirt monitort informatie op verschillende niveaus: de individuele virtuele machine, de fysieke server en de server pool. De gebruiker kan op elk van deze niveau’s de performance, het verbruik en de beschikbaarheid van de processor, het geheugen, de storage en het netwerk zien. Met die informatie kunnen beheerders capaciteit aanpassen of resources opnieuw toekennen. Live migreren van een virtuele machine is een drag-and-drop handeling. ViaCloud biedt via de website een evaluatie-licentie.