Voiceworks kiest voor Proact voor datamanagement

Voiceworks, ontwikkelaar en leverancier van communicatiemiddelen voor de zakelijke markt, kiest voor een nieuwe datamanagement en back-up oplossing van Proact.

Voiceworks was op zoek naar een nieuwe datamanagement en back-up oplossing wegens een toename aan data dankzij de uitbreiding van de diensten in zijn portfolio. Door datamanagement en back-up van specifieke applicaties onder te brengen bij een partij die hierin is gespecialiseerd, kan Voiceworks zich blijven focussen op zijn core business, namelijk het bedenken, ontwikkelen en leveren van communicatieoplossingen aan zijn resellers.

Eenvoudige integratie

Een belangrijke eis was dat de oplossing in staat moet zijn om eenvoudig te integreren met de diverse omgevingen, storage-platformen en applicaties van verschillende fabrikanten zonder dat hiervoor additionele scripts of toepassingen benodigd zijn.

Daarnaast moest de totaaloplossing ondersteund en in de toekomst eventueel beheerd kunnen worden door een ervaren partner. Hierdoor kunnen de (ICT) collega’s van Voiceworks hun tijdsinvestering verleggen naar de directe ondersteuning van applicaties en projecten die de core business ten goede komen.

Bas Roos, Technical Operations Manager: “In onze zoektocht naar een enterprise datamanagement en back-up oplossing voor het efficiënt veiligstellen van onze (klant)data zijn we bij Proact als datacenter en IT-infrastructuur partner uitgekomen. We zijn erg onder de indruk van het hoge kennis- en serviceniveau van Proact, waarbij we voor zowel het adviesgedeelte als het support component toegang hebben tot Nederlandstalige expertise.”

Proact Premium 24×7

Er is gekozen voor een datamanagement oplossing van Commvault Simpana voor meerdere locaties in combinatie met een Proact Back-up appliance. De totaaloplossing is aangevuld met Proact Premium 24×7 support voor Nederlandstalige ondersteuning en Professional services voor de implementatie.

Door het gebruik van deze enterprise datamanagementoplossing neemt de betrouwbaarheid van de back-up toe en kan er vanuit één enkele GUI, voor alle (opensource) omgevingen data worden veiliggesteld zonder het gebruik van additionele scripts of applicaties. Hierdoor ontstaat er een directe verhoging van de efficiency en eenvoud in beheer.

Binnen de Commvault Simpana datamanagement oplossing kan Voiceworks ook gebruik maken van modules zoals archivering en enterprise search wanneer de business daar behoefte aan heeft en klaar voor is om in de organisatie in te zetten.

Commvault

Lucas den Os, Managing Director Proact Netherlands: “Proact is in Europa één van de weinige CASP (Commvault Authorized Support Partner) partners welke eigen support mag leveren op het Commvault platform. Dit in combinatie met andere producten en diensten waar de klant stapsgewijs naar toe kan groeien vanuit hun businessbehoefte, kunnen wij een single point of contact leveren voor onze klanten. Wij kijken uit naar de samenwerking met Voiceworks en hopen hen te mogen blijven adviseren in de reis van back-up naar volledig datamanagement vanuit één GUI.”