Equinix mag TelecityGroup overnemen, mits…

Equinix, de Amerikaanse internet exchange en datacenterleverancier, mag van de Europese Commissie zijn Britse concurrent TelecityGroup overnemen. Wel moeten enkele datacenters worden afgestoten, waaronder twee in Amsterdam.

‘Cloud van groot economisch belang’

“Omdat ‘cloud’-diensten van steeds groter economisch belang worden, is het essentieel dat de concurrentie tussen datacenters in stand wordt gehouden”, aldus Eurocommissaris Margrethe Verstager in een verklaring. “De commissie is tevreden gestemd over dat de verplichtingen die Equinix is aangegaan waarborgen dat bedrijven kunnen kiezen hun gegevens te hosten voor concurrerende tarieven.” Equinix mag zelf invulling geven aan hoe de datacenters worden afgestoten.

TelecityGroup Science Partk en Amstel Business Park I

De twee af te stoten Amsterdamse datacenters zijn van TelecityGroup: TelecityGroup Science Park en TelecityGroup Amstel Business Park I. Na het afstoten van de twee datacenters hebben Equinix en TelecityGroup nog zeven datacenters in Amsterdam: 4 van TelecityGroup en 3 van Equinix. In Londen gaat Equinix vijf datacenters van de hand doen, en in Frankfurt eentje. Wanneer aan de voorwaarden van de Europese Commissie is voldaan beschikt Equinix over 145 datacenters wereldwijd.