Microsoft opent datacenter in Middenmeer

Microsoft ceo Satya Nadella deed gisteren in Londen een aantal aankondigingen met betrekking tot de Europese Microsoft-cloudinfrastructuur. Voor Nederland was de belangrijkste daarvan dat het nieuwe datacenter in Middenmeer nu operationeel is en onder meer dient als hub voor Microsofts clouddiensten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Deze aankondiging onderstreept het belang van Nederland in het bieden van diensten, zoals Microsoft Azure, Office 365 en Dynamics CRM Online, naar de regio. De financiële resultaten van het eerste kwartaal en het gebruik van clouddiensten zijn wereldwijd verdubbeld in het afgelopen jaar. De datacenters zijn gebouwd met de nieuwste technologie en zijn zeer zuinig in het verbruik van water, stroom en energie.

Edwin Hageman, General Manager Microsoft Nederland, vatte het nieuws als volgt samen: “Wij zien de opening van het datacenter in Middenmeer als een langetermijninvestering in Nederland en Europa. Wij geloven dat deze lokale cloud een boost is voor innovatieve ontwikkelingen over de gehele wereld. Het biedt zowel bedrijven, overheden en particulieren overal ter wereld de mogelijkheid om productiever te zijn. Om de investeringen kracht bij te zetten, zijn wij op zoek naar bijna veertig nieuwe Azure-medewerkers.”

Meer informatie: www.microsoft.com