SaasNow komt naar meer datacenters Interxion

Het Nederlandse Interxion (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale datacenterdiensten, kondigt aan dat managed service provider Amsio na Amsterdam nog eens zeven van zijn datacenters in andere Europese landen heeft geselecteerd van waaruit het SaasNow als cloud-oplossing gaat aanbieden.

De oplossing is gebaseerd op SAS Visual Analytics en Visual Statistics en is op een flexibele en schaalbare manier beschikbaar via de cloud tegen een maandelijks afrekenmodel. Het stelt enterprise organisaties in staat om gebruik te maken van een self-service omgeving voor business intelligence (BI) en big data-analyse, zonder dat zij hoeven te investeren in infrastructuur of SAS-licenties.

 

Amsio

Amsio is sinds 2010 partner van SAS en heeft in die hoedanigheid geholpen bij de ontwikkeling van SaasNow, dat draait op een gedeeld platform van dedicated virtual machines (VM’s) die worden gehost en beheerd door Amsio. De oplossing is ontworpen met het oog op SAS-partners. Zij hebben de mogelijkheid een contract met een wereldwijde dekking af te sluiten waarmee ze zich kosteloos kunnen registreren en de oplossing binnen een dag kunnen inregelen. Daarmee kunnen zij hun klanten in slechts een half uur een live SAS Visual Analytics-omgeving bieden.

 

SaasNow

Momenteel draait SaasNow al in de Nederlandse datacenters van Interxion, maar om tegemoet te komen aan de vraag van klanten in andere landen in Europa en om te voldoen aan de strikte datasoevereiniteitsregels, heeft Amsio zich gewend tot Interxion om hen te helpen de oplossing ook in België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Zweden, Spanje en het Verenigd Koninkrijk uit te rollen.
Gerben van Leeuwen, CEO van Amsio: “Gebruikerservaring en dataprivacy zijn twee van de kritische succesfactoren van een goede cloud-oplossing. We wisten dat als we SaasNow op een goede manier als cloud-oplossing in de markt wilden zetten, deze aspecten van uitzonderlijke klasse moesten zijn. Het feit dat dat Interxion meer dan vijfhonderd carriers aan zich heeft gebonden en datacenters in elf landen in Europa heeft, betekent dat we onze oplossing in meerdere regio’s kunnen hosten, waarbij we kunnen voldoen aan de lokale soevereiniteitsregels en zonder dat we te maken krijgen met latency-issues.”

Vincent in’t Veld, Director of Cloud bij Interxion: “Door onze Europese dekkingsgraad en zeer goed verbonden datacenters, stellen we Managed Service Providers en softwareleveranciers zoals Amsio en SAS in staat om hun bestaande bedrijfsmodellen uit te breiden en nieuwe businessmodellen te ontwikkelen, in de vorm van on demand-diensten met een verbeterde gebruikservaring en vallend onder de lokale datawetgeving.”

“SaasNow brengt SAS Visual Analytics binnen handbereik van een veel breder scala aan bedrijven en laat hen profiteren van alle mogelijkheden van de oplossing”, zegt Hylke Visser, SAS Global Partner Manager voor Amsio. ‘Dankzij het partnership met Amsio hebben we een volledig nieuw businessmodel kunnen ontwikkelen met een enorm potentieel voor onze partners en hun klanten binnen en buiten Europa.’