IT Capital stapt in duurzame datacenters

IT Capital is een Nederlandse bedrijvengroep die gespecialiseerd is in ICT, duurzaamheid en e-commerce. Binnen de cluster ICT breidt IT Capital fors uit door te investeren in de uitrol van duurzame clouddiensten via een eigen, innovatief datacenter dat klimaat- en CO2-neutraal werkt. Niet alleen kunnen door significante energiebesparing betaalbare en transparante ICT & clouddiensten aan klanten en partners worden geboden, ook wordt direct bijgedragen aan concreet zichtbare duurzaamheidsdoelstellingen, MVO ambities en financiële besparingen van organisaties.

1TransVir

Door zelf energie op te wekken en warmte te hergebruiken middels een innovatief en duurzaam koelsysteem en de overige nog benodigde energie op basis van zon en wind af te nemen, verlaagt 1TransVir zijn CO2-uitstoot en is er sprake van een klimaatneutraal datacenter. Door samen te werken met 1TransVir beschikken klanten en partners over een goedkoop en uniek, klimaatneutraal datacenter met een hoge betrouwbaarheid, beschikbaarheid en flexibiliteit dat bovendien bijdraagt aan het bewust en duurzaam ondernemen.

1inCloud

1inCloud beschikt over een duurzaam Cloud- en Big Data-platform in een eigen datacenter van waaruit klanten Cloud-, Big Data & Analytics- en Content Cloud diensten op klimaat neutrale wijze kunnen afnemen. Ook partners worden in staat gesteld hun eigen diensten aan klanten aan te bieden vanuit dit flexibele en duurzame Cloud platform. Door gebruik te maken van het 1inCloud platform kiezen klanten en partners voor klimaatneutrale en duurzame ICT diensten. Het verminderde energieverbruik levert bovendien direct een aanzienlijke kostenbesparing op.

Enterprise IT Solutions, een van de ICT bedrijven binnen de IT Capital groep, speelt met de uitbreiding een belangrijke rol bij het uitrollen van de Cloud-, Big Data & Analytics en Content Cloud diensten aan klanten. Met de uitbreiding beoogt Enterprise IT Solutions de toegevoegde waarde voor haar klanten te verhogen, doordat zij nog beter kunnen inspelen op de behoefte van klanten aan flexibele, kostenefficiënte en duurzame oplossingen rondom de beschikbaarheid, beveiliging en management van bedrijfskritische data.