Interoute kondigt overname Easynet aan

Interoute, eigenaar van een van Europa’s grootste netwerken en van een wereldwijd cloudservice platform, maakt vandaag bekend dat het overeenstemming heeft bereikt over de overname van Europese managed services provider Easynet, afgezien nog van enkele gebruikelijke overnameformaliteiten. De transactie waardeert de bedrijfswaarde van Easynet op 402 miljoen Engelse pond. Depro forma jaaromzet van Interoute, na uitvoering van de overname, zou in de twaalf maanden tot en met 30 juni 2015 uitkomen op 700 miljoen euro.

De overname zal de grootzakelijke, overheids- en serviceproviderklanten van de gefuseerde groep een compleet pakket bieden van alle producten en diensten van de bedrijfscombinatie. Naast het uitgebreide product- en dienstenaanbod zal de overname ook leiden tot een grotere mate van expertise en vaardigheden waar bestaande klanten en nieuwe prospects van beide bedrijven wereldwijd gebruik van kunnen maken.

Interoute werd onlangs nog aangemerkt als ‘Leader’ in Gartner’s Magic Quadrant 2015 voor Cloud-Enabled Managed Hosting, Europa1.

Interoute biedt een verscheidenheid aan producten en diensten op het gebied van Unified Connectivity, Computing en Communications aan multinationals en nationale ondernemingen, zoals UEFA, ESA, SCA en Saxo Bank, wereldwijde telecommunicatiebedrijven en internetcontentproviders. Easynet heeft een indrukwekkend klantportfolio van wereldwijde ondernemingen, overheidsinstellingen en nationale bedrijven.

Gareth Williams, Interoute.
Gareth Williams, Interoute.

Gareth Williams, CEO van Interoute: “Het zijn spannende tijden voor Interoute en voor onze klanten, nu we ons ontwikkelen tot een toonaangevende, onafhankelijke Europese ICT-provider. Het is de volgende stap in onze acquisitiestrategie, die ons weer dichter bij ons doel brengt om de voorkeursprovider te zijn voor de Europese digitale economie.”

Mark Thompson, Easynet.
Mark Thompson, Easynet.

Mark Thompson, CEO van Easynet: “Ik ben ervan overtuigd dat deze overname grote voordelen zal opleveren voor de klanten van zowel Interoute als Easynet. Deze bedrijfscombinatie kan veelzijdigere en gedetailleerdere connectivity keuzes bieden, plus een omvangrijk portfolio aan producten en diensten. Het cloudhostingaanbod dat toch al marktleidend in Europa was, wordt door de overname nog uitgebreider.“