Copaco Cloud Event, 8 oktober, CineMec Ede : ‘Samenwerken, ja graag!’

copacoeventlogo

Na twee eerdere succesvolle cloudevenementen organiseert distributeur Copaco op 8 oktober aanstaande opnieuw een groot channelevent gericht op de ontwikkelingen in de markt en op het gebied van cloudcomputing in het bijzonder. Vanuit het thema ‘Samenwerken’ willen Copaco en haar leveranciers hun visie en strategie delen en hiermee bezoekers informeren over hun partnerprogramma’s en de laatste productinnovaties en mogelijkheden op het gebied van cloudcomputing.

 

Iwan Kuijpers, CEO bij Copaco, licht toe: “De ICT-industrie is verandert continu. De ontwikkelingen gaan snel en de vraag naar nieuwe technologieën en nieuwe manieren om IT-middelen te kunnen gebruiken, neemt in hoog tempo toe. Voor veel resellers is het een uitdaging om de ontwikkelingen te kunnen bijhouden.

Samenwerking is daarbij, in onze ogen, de sleutel naar succes. Op het Copaco Cloud Event 2015 brengen wij alle marktpartijen samen. Zo kunnen bezoekers zich in een relatief korte tijd (één dag) breed laten informeren over de nieuwste hard- en software oplossingen en ontwikkelingen op het gebied van cloud computing. Ook kunnen zij nieuwe contacten leggen en de mogelijkheden tot samenwerking onderzoeken. Daarnaast is er veel aandacht voor andere aspecten die van belang zijn bij het verkopen van cloudoplossingen, van opleidingen tot het automatiseren van de business processen.

Copaco’s doel van deze dag is vooral het samenbrengen van resellers en leveranciers van hardware, software en Cloud diensten, en hen helpen bij het maken van keuzes voor nu en de toekomst. Als dat uiteindelijk mooie samenwerkingsverbanden oplevert, zijn wij geslaagd in onze missie. De laatste jaren heeft Copaco veel ervaring opgedaan met het verkopen van cloudoplossingen. Ons netwerk van leveranciers en resellers kunnen van deze kennis gebruikmaken. Want dát is samenwerken: elkaar aanvullen, inspireren, ondersteunen en zo gezamenlijk een doel bereiken.”

Het programma

Kuijpers vervolgt: “Het event is gebaseerd op de succesformule van 2011 en 2013, maar zal nog grootser van opzet zijn en er zullen enkele nieuwe componenten worden toegevoegd. De dag is opgebouwd uit een mix van plenaire en break-outsessies. De plenaire sessies worden onder andere verzorgd door Copaco en een aantal inspirerende gastsprekers. De invulling van de break-outsessies ligt uiteraard ook geheel in lijn met het thema, waarbij kennis delen en samenwerken de uitgangspunten zijn.

Om bezoekers nieuwe inzichten te geven, zullen tijdens gecombineerde sessies presentaties worden gegeven door partners die elkaar versterken met hun portfolio en daarmee nieuwe verkoopkansen kunnen bieden. Daarnaast vormt het Cloud Plaza de centrale ontmoetingsplek. Hier kunnen bezoekers en leveranciers samen het gesprek aangaan over alle kansen die een goede samenwerking kan opleveren. Bezoekers kunnen er ook terecht om een aantal noviteiten met eigen ogen te aanschouwen.”

Nieuw is de ISV Booth waar Copaco enkele nog onbekende, vooral Nederlandse softwarebedrijven de gelegenheid geeft zich met interessante en soms innovatieve SaaS-oplossingen te presenteren.

Inschrijving is gestart

Kortom, het Copaco Cloud Event 2015 wordt een inspirerend evenement, dat iedere reseller die nog een weg zoekt naar de toekomst, of juist klaar is voor de volgende stap, niet mag missen. De inschrijving is inmiddels gestart. Zet de datum daarom nu in uw agenda en meld u aan via www.copacocloudevent.com. Hier vindt u ook de eerste inhoudelijke informatie over het programma. Wij verwelkomen u graag op 8 oktober!