T-Systems en Huawei breiden samenwerking cloud-diensten uit

Vianen, 23 juni 2015 – Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Systems, gaat de samenwerking met Huawei uitbreiden. Eerder richtte de twee bedrijven zich al gezamenlijk op het aanbieden van diensten voor de private cloud. Nu gaan de twee ondernemingen zich ook nadrukkelijk focussen op het leveren van publieke cloud-diensten. Door de samenwerking wil Deutsche Telekom haar positie in de cloud-markt aanzienlijk versterken, zodat het bedrijf kan concurreren met grote spelers op deze markt als Google en Amazon.

Uitbreiding cloud-portfolio

IT en telecommunicatiediensten vanuit de cloud nemen onverminderd toe. In antwoord daarop breidt T-Systems voortdurend haar cloud-diensten uit met samenwerkingsverbanden met toonaangevende technologie-partners, waaronder nu met Huawei.

Huawei levert hardware en cloud-oplossingen en T-Systems biedt cloud-beheer met de hoogste beschikbaarheid, via het hoogwaardige netwerk van Deutsche Telekom. René Mulder, Managing Director van T-Systems Nederland: “Steeds meer bedrijven en overheidsorganisaties transformeren hun IT-omgeving richting de cloud. Door samenwerkingen als nu gesloten met Huawei zorgen we voor de beste balans tussen prijs, service en kwaliteit.”

Grootste SAP cloud-landschap

Cloud-pionier T-Systems levert al meer dan tien jaar cloud-diensten aan zakelijke klanten, waaronder multinationals als Shell, Daimler en Thyssen-Krupp. Met meer dan 2,6 miljoen SAP-gebruikers in de cloud is T-Systems de grootste SAP service provider in de wereld. Cloud-diensten voor Europa worden geleverd vanuit datacenters in Duitsland, wat betekent dat ze zijn onderworpen aan strenge richtlijnen voor gegevensbescherming.