Bouw nieuw Nederlands datacenter Cegeka gestart

Eind vorig jaar maakte de Belgische ICT-dienstverlener Cegeka plannen bekend voor de bouw van een nieuw datacenter in Sittard-Geleen. Dit datacenter moet het meest energie-efficiënte zijn in Nederland en zal het Tier III-label dragen. De bouwplannen is afgelopen vrijdag officieel gestart met een eerste spadesteek in aanwezigheid van alle betrokken partijen.

Die werd verricht door Marco Witteveen en Luc Greefs namens opdrachtgever Cegeka, Honoré du Puy en Norbert Engbers namens datacenterspecialist ICTroom en wethouder Meekels namens de gemeente Sittard-Geleen.

De investering in het nieuwe datacenter wordt gedaan door ICTroom, Europees datacenter specialist uit Amsterdam. ICTroom draagt zorg voor het ontwerp en de realisatie en zal daarnaast door operationeel management meegroeien met huurder Cegeka.

De ingebruikname van het nieuwe datacenter staat symbool voor de Europese ambities van Cegeka. De keuze voor de gemeente Sittard-Geleen is weloverwogen: met de overname van Brain Force kreeg Cegeka er een flink aantal Nederlandse en Duitse klanten bij. Geleen is een strategische locatie om die klanten te bedienen.