'Hostingbranche nog niet klaar voor hybrid cloud'

Uit een door cloudprovider Amsio gehouden onderzoek tijdens de World Hosting Days (WHD) 2015 in het Duitse Rust blijkt dat de meerderheid van ruim 260 respondenten geen hybride cloud oplossing levert. WHD is de grootste en drukst bezochte hosting gerelateerde beurs ter wereld.

De meerderheid van de respondenten die op het moment geen hybride cloud levert, is wel van plan om dit te ontwikkelen. Hierbij gaat de voorkeur van de meeste respondenten uit naar ExpressRoute van Microsoft (38 procent) of een zelf-ontwikkelde oplossing (33 procent). AWS Direct Connect (Amazon) en Direct Link (IBM Softlayer) zijn het minst populair. De respondenten die al een hybride cloud leveren, maken gebruik van ExpressRoute of een zelf-ontwikkelde oplossing.

De grootste barrière voor hosting providers om een hybride cloud oplossing aan te bieden, is gelegen in het feit dat de kosten om de nieuwe technologie te implementeren, te hoog zijn. Het tekort aan de vraag van eindgebruikers en een gebrek aan kennis volgt op een tweede en derde plek. Hosting providers geven aan dat flexibiliteit (31 procent) de belangrijkste drijfveer is voor eindklanten om de hybride cloud te accepteren, gevolgd door performance (24 procent) en prijs (22 procent). Beveiliging en een SLA voor connectiviteit biedt zijn het minst belangrijk.

Een zeer groot deel (85 procent) van de respondenten geeft aan, zelf de hosting en netwerkverbindingen te verzorgen, waarbij de ruime meerderheid van 78% niet van plan is om dit in de komende drie jaar uit handen te geven.

De respondenten werken voornamelijk in Europa. Van hen is 33 procent Hosting Service Provider of Independent Software Vendor en werkt bij een bedrijf met meer dan 50 werknemers.