Schneider Electric reduceert energieverbruik datacenters met Galaxy VM

 

Schneider Electric introduceert Galaxy VM: een Uninterruptible Power Supply (UPS), waarmee middelgrote datacenters en industriële of facilitaire omgevingen beschikken over een flexibele en energie-efficiënte 3-fase stroombeveiliging.

De batterijmodules en ventilatoren van de Galaxy VM zijn hot-swappable en kunnen dus worden vervangen zonder de werking van het systeem te onderbreken. Hiermee beschikken organisaties over een optimale beschikbaarheid. Dankzij flexibele batterijsystemen is het systeem bovendien eenvoudig aan te passen aan specifieke behoeften.

Energie-efficiënt met ECOnversion

De Galaxy VM maakt gebruik van een gepatenteerde powertopologie. Deze verbetert de betrouwbaarheid van het systeem door het reduceren van de belasting van de actieve componenten. De UPS beschikt over een ‘ECOnversion’-stand. Gecombineerd met ECO-modus technologieën en de voordelen van dubbele online conversie realiseert de UPS hiermee een efficiëntie van 99 procent. Om een stabiele stoomvoorziening te garanderen, voorziet ECOnversion in een correctie van de harmonische vervorming in de stromen die voor een vervuiling kunnen zorgen.

Paul Bron, vice-president IT Business Schneider Electric.
Paul Bron, vice-president IT Business Schneider Electric.

Datacenter- en facilitymanagers zien de hoge efficiëntie van de UPS direct vertaald in een lagere energierekening. “Dit is van groot belang voor de operators en beheerders van zowel datacenters als andere bedrijfskritische omgevingen”, aldus Paul Bron, vice president IT Business bij Schneider Electric. “Zij staan voortdurend voor de uitdaging om een optimale energie-efficiëntie te koppelen aan een maximale uptime en beschikbaarheid.”

Eenvoudige installatie en beheer

De Galaxy VM is eenvoudig te installeren. Het ontwerp is compact en het volledig geïsoleerde Input/Output (I/O)-kabinet beschikt over kabelinvoer boven- en onderlangs, waardoor de UPS met de achterzijde tegen een muur geplaatst kan worden. Dankzij het gebruik van wieltjes zijn de UPS-configuraties eenvoudig te verplaatsen. Gebruikers kunnen voor een eenvoudige configuratie van de Galaxy VM gebruikmaken van de ISX Designer-configuratietool van Schneider Electric.

Het UPS-systeem is ontworpen voor integratie met elektrische, fysieke en monitoringsomgevingen. Gebruikers kunnen het systeem beheren met de StruxureWare Data Center Infrastructure Management (DCIM)-software van Schneider Electric en monitoren via gebouwbeheersystemen en het Modbus-protocol. Paul Bron: “Facility- en IT-managers kunnen erop vertrouwen dat Galaxy VM werkt met de bestaande systemen. Bovendien kunnen zij aanzienlijke besparingen op de energiekosten en andere gerelateerde kosten realiseren.”

Kijk voor meer informatie over Galaxy VM en de energiebeheeroplossingen van Schneider Electric op de Power Management Systems-productwebsite en op Schneider Electric TV voor productvideo’s.