Telecity en Interxion fuseren

De Europese datacenterbedrijven Interxion en Telecity zijn een fusie overeengekomen, waarbij Telecity een bod heeft gedaan op de aandelen van Interxion. Het nieuwe bedrijf zal op de Londense aandeelmarkt gevestigd blijven.

Interxion aandeelhouders krijgen iets meer dan 2,3 nieuwe TelecityGroup aandelen voor elk Interxion aandeel. Hiermee bezitten zij na afloop 45 procent van het fusiebedrijf. Interxion ceo David Ruberg, die de onderhandelingen heeft geleid, zal nog voor minimaal een jaar aanblijven als ceo. Telecity voorzitter John Huges wordt voorzitter van het nieuwe bedrijf.

Naast een grotere footprint van de datacenters verwachten de twee bedrijven rond 40 miljoen Britse ponden aan extra EBITDA per jaar te kunnen behalen uit synergievoordelen. Ook vloeien daar naar verwachting 300 miljoen pond aan besparingen op capital expenditure uit voort. De deal zal naar verwachting aan de inkomsten gaan bijdragen vanaf het tweede jaar. Als de fusie is afgerond staat er een aandeelinkoopprogramma op de planning.

De fusie moet nog wel door de gebruikelijke goedkeuringsmolen, zowel intern als bij de mededingingsautoriteiten. Naar verwachting zal de fusie in de tweede helft van 2015 worden afgerond.

Bron: Telecompaper