Electronics & Telematics introduceert Leviton Cat 8-systeem

Leviton, een van de grootste bekabelingsspecialisten van de Verenigde Staten, zal op het komende BICSI event (22 t/m 26 februari) in Orlando, Florida, haar nieuwe Category 8 Atlas-X1 systeem introduceren. Het nieuwe systeem zal in Nederland op de markt worden gebracht door value added importeur en distributeur Electronics & Telematics bv.

Levinton introduceert CAT8-systeem.
Levinton introduceert CAT8-systeem.

Het Atlas-X1 systeem ondersteunt shielded applicaties van Category 8 tot 5e, alsmede UTP-applicaties van Category 6A tot 5e, in één uniform platform. Dit nieuwe systeem en de bijbehorende specificaties zijn onlangs uitgebreid getest en akkoord bevonden door het onafhankelijke laboratorium van Intertek. Leviton voldoet hiermee momenteel ruimschoots aan de huidige draft 2.0E van de TIA-568-C.2.1 Category 8-standaard, zoals voorgesteld in oktober 2014.

Door met succes aan deze draft te voldoen, kunnen nu datasnelheden over koper gegarandeerd worden tot 40 Gbps over een lengte van 30 meter. Hiermee is de 40 GBASE-T standaard, die dergelijke protocollen vastlegt, met name geschikt voor applicaties met zeer hoge datasnelheden in datacenters, een belangrijke markt voor Leviton en Electronics & Telematics bv.