Dataplace behaalt ISO-certificering

Dataplace, het grootste regionale carrier neutrale datacenter van Nederland heeft recentelijk de ISO 9001 en ISO 14001 certificering behaald en heeft tevens de hercertificering voor de ISO 27001 nieuwe norm (ISO27001:2013) succesvol afgerond. Deze erkenning biedt klanten en gebruikers van Dataplace de garantie dat hun IT-apparatuur in een veilig, duurzaam en professioneel beheerd kwaliteits datacenter is ondergebracht.

Het datacenter in Alblasserdam beschikte al over de ISO 27001 certificering en heeft deze nu als één van de eerste datacentra in Nederland hernieuwd volgens de nieuwe norm voor informatiebeveiliging, ISO27001:2013. Het behalen van de ISO 9001 certificering voor kwaliteitsmanagement en de ISO 14001 certificering voor milieumanagement (beiden in december 2014) onderstrepen nogmaals dat het datacenter continue bezig is met kwaliteitsverbetering en duurzaamheid.

Gerben van der Veen, Dataplace.
Gerben van der Veen, Dataplace.

Gerben van der Veen, Algemeen Directeur van Dataplace: “Overheidsdiensten, beursgenoteerde organisaties en zorginstellingen vragen om harde garanties als het gaat om een professionele, duurzame en veilige huisvesting van hun IT infrastructuur. Alle processen binnen onze organisatie zijn inmiddels via deze drie ISO certificeringen officieel gecontroleerd door externe auditors, waardoor wij die harde garanties ook kunnen bieden.”

Door middel van het ISO-certificeringproces wordt de organisatie op een objectieve manier onder de loep genomen. Het geeft een prima beeld van de kwaliteit waarmee de operationele-, milieu- en managementprocessen zijn ingericht. “Het houd ons als organisatie scherp doordat wij ons zelf kwetsbaar opstellen.” zegt van der Veen. “ Juist door externe auditors een blik in de keuken van dataplace te geven maakt dat alle relevante processen uitgebreid geanalyseerd en getoetst zijn op de specifieke normen.”

Het behalen van de nieuwe ISO 27001:2013 norm die in 2014 van kracht is geworden toont aan dat Dataplace ook voorop blijft lopen op het gebied van informatiebeveiliging. “Het is de bevestiging dat klantdata bij ons in goede handen is en dat is voor ons cruciaal aangezien onze klanten ‘absolute zekerheid’ willen. De nieuwe ISO 27001:2013 norm voor informatiebeveiliging vormt voor ons het fundament om klantdata effectief te beschermen”, aldus van der Veen.